Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La “kultura” arriba aquest cap de setmana a Valls

El Casal Popular la Turba organitza un cap de setmana on la cultura i l'art contemporani seran protagonistes

Les activitats organitzades pel Casal Popular la Turba s'inicien aquest divendres amb la inauguració de l’exposició 'Kobudai,' de David Muntané Les activitats organitzades pel Casal Popular la Turba s'inicien aquest divendres amb la inauguració de l’exposició 'Kobudai,' de David Muntané DAVID MUNTANÉ
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 11 Març 2022 18:24

Des d'aquest divendres 11 de març, Valls s’omplirà d’actes en els quals la cultura i l'art seran protagonistes. El motiu de les activitats organitzades pel Casal Popular la Turba, amb la col·laboració d’altres entitats, és "la reivindicació de la creativitat del territori i dels espais que estan fora dels grans centres urbans o de les capitals".

El primer acte, aquest divendres, a les 19:30 hores, a la Sala Sant Roc de l’Institut d'Estudis Vallencs (IEV), serà la inauguració de l’exposició 'Kobudai' de David Muntané. L'exposició es podrà veure fins al 27 de març amb un transfon i un motiu LGTBIQ+ que enllaçarà amb la pròxima setmana d’aquesta temàtica que organitza el casal les pròximes setmanes.

Murs que parlen

El dissabte 12 els actes es traslladen al nou local del Casal Popular la Turba (carrer Metges 14) on, a les 11:00 hores, es farà la presentació del llibre 'Murs que parlen, Art mural a l'espai públic de Tarragona', de Dario Cobacho Velasco, que forma part del col·lectiu Poligon Cultural. El llibre parla d’aquesta iniciativa que va néixer al 2008 per facilitar el tràmit de llicències i accessibilitat a l’espai públic per part d’artistes joves amb inquietuds i projecció en aquesta disciplina artística.

A partir de les 12h, arribarà el moment de les intervencions. Per una banda es podrà veure i viure 'Segona Pell' de la vallenca Rosa Güell, una reflexió de la individualitat en temps de la Covid on són protagonistes l’aïllament, les pors, la introspecció i les ombres. Al mateix temps, i també dintre de l’edifici, tindrem una Intervenció artística a càrrec del col·lectiu 398m³ seguit d’un vermut amb productes de proximitat del grup de consum La Bajoca.

La reflexió, a 'Debat Kult'

L'endemà diumenge 13 de març serà el moment de la reflexió i del dinar de germanor. A les 12:00 h hi haurà el 'Debat Kult', un espai de reflexió que arriba a Valls gràcies a la col·laboració que estrenen aquell dia entre la Turba i KULT, una comunitat oberta de pensament, cultura i acció, nascuda des de l’entorn de l’editorial Tigre de Paper, coorganitzadora també de la Literal, la fira d’idees i llibres radicals. 'Cultura, patrimoni i territori' serà el títol del debat que tindrà com a convidades a la Rosa Cerarols i al Pep Expert de Konvent, una aposta d’espai transformador ubicat a Berga que s’ha convertit en un referent de creació i impuls de la cultura i l’art més transformador. El debat serà dirigit per l’Elisenda Trilla, guionista i productora de la cooperativa audiovisual Saurines.

A continuació serà el moment de fer el vermut, que portarà a un dinar per tancar de la millor manera aquestes jornades on es vol reforçar i mostrar tot l’activisme cultural que es fa fora de les grans ciutats i capitals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: