Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una setantena de persones omplen a Altafulla la nit de poesia dedicada a Joan Margarit

L'associació Etcètera, organitzadora de la vetllada, ha anunciat que el proper 24 de març s'iniciarà a Tarragona el nou cicle 'Poesia a la Guayaba'

La primera 'Nit de Poesia Joan Margarit', convocada a Altafulla per l’associació cultural Etcètera, va resultar un èxit de públic La primera 'Nit de Poesia Joan Margarit', convocada a Altafulla per l’associació cultural Etcètera, va resultar un èxit de públic ETCÈTERA
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 07 Març 2022 16:16

La primera 'Nit de Poesia Joan Margarit', convocada a Altafulla per l’associació cultural Etcètera el passat 26 de febrer i sota la direcció literària de Pere Inglés, va ser un autèntic èxit en tots els sentits. En primer lloc perquè una setantena de persones van omplir a vesar el Gastrobar Faristol, desbordant fins i tot les previsions dels organitzadors. I en segon, perquè tot va funcionar a la perfecció i tots els artistes convidats van arrodonir una nit perfecta amb les seves actuacions.

La interpretació poètica que l’actor Josep Maria Piñol va realitzar per encetar l’homenatge al poeta lleidatà, mort ara fa pocs més d’un any, va colpir a tots els assistents i va donar pas a la lectura d’una selecció de poemes a càrrec de l’actriu Mercè Rovira, la poetessa Joana Garcia, la periodista Marianella Yanes i el poeta italià Bartolomeo Smaldone. Els músics reusencs Xavier Macaya i Joan Pujol van posar la banda sonora al moment amb el seu violí i fiscorn.

En paraules del president de l’associació Etcètera, Òscar Ramírez Dolcet, l’èxit d’aquesta trobada poètica “és un exemple de la dimensió universal del Joan Margarit com a poeta que ha deixat un llegat enorme i ple de qualitat. Catalunya, i Espanya, han de seguir recordant a tot el món qui ha estat Margarit i què ha significat per a la nostra cultura i societat a través d’una obra que traspua humanitat per tots els costats”.

Des de l’associació Etcètera ja s’ha avançat que es donarà continuïtat a la Nit de Joan Margarit i que, de la mateixa manera, hi podrà haver a Altafulla altres trobades poètiques, amb teatre i música, amb la poesia com a fil argumental.

Nou cicle a Tarragona

De fet, Etcètera ha apostat des de sempre pels recitals poètics i n’ha organitzat més de mig centenar a diversos municipis. A finals d’aquest mes de març, sense anar més lluny, l’entitat encetarà el cicle 'Poesia a la Guayaba' que portarà als poetes i poetesses de les comarques de la demarcació de Tarragona a presentar les seves creacions, durant dos dijous cada mes, a l’espai de la Guayaba, al carrer Pin i Soler de Tarragona. El cicle s’iniciarà el 24 de març i de moment es prolongarà fins a finals del mes de juny. En breu, tota la informació estarà disponible al web www.associacioetcetera.org

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: