Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Marina Garcés i la rapera Tesa acomiaden l'extincióFest aquest cap de setmana a Mèdol

El festival del Centre d'Arts Contemporànies de Tarragona acull també un espectacle de drags valencianes i una trobada amb el periodista queer Rubén Serrano

El festival extincióFest s’acomiadarà el mateix dissabte amb l’actuació de la rapera Tesa, la cantant d’Almussafes El festival extincióFest s’acomiadarà el mateix dissabte amb l’actuació de la rapera Tesa, la cantant d’Almussafes CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 04 Març 2022 08:30

La programació de l’extincióFest a Mèdol, Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona, s’acomiada aquest cap de setmana amb activitats que posen el focus en l’activisme i la resistència. El periodista Ruben Serrano, el trio de drags Ferrxn, Pam Demia & Letizia Conceta, la filòsofa Marina Garcés i la cantant de rap Tesa descarregaran tones de compromís crític a Casa Canals.

El periodista Rubén Serrano, impulsor del moviment #mequeer, ha analitzat a 'No estamos tan bién' (Planeta, 2020) el que representa per a moltes persones viure “fora de la norma” a l’Estat espanyol. Serrano serà aquest divendres 4 de març, a les 18.30 h, a la Casa Canals. El periodista reflexiona i parla amb moltes veus: va recollir desenes de testimonis que són i han estat víctimes de violència quotidiana per no encaixar als cànons tradicionals de gènere, amor i sexualitat.

València ha donat cohesió a l’escena drag, ha creat espais segurs i exporta propostes transgressores com la que portaran Ferrxn, Pam Demia & Letizia Conceta, aquest divendres a les 20 h. Les tres artistes fan bandera de la desinhibició i el transvestisme contra les convencions i la discriminació social.

Ferrxn Pam Demia i Leticia Conceta

L'endemà dissabte dia 5, a les 18.30 h, serà a Mèdol la filòsofa Marina Garcés, una veu crítica amb l’establishment que ha estudiat a fons els moviments socials i reivindicatius dels últims anys. A 'Ciudad Princesa', Garcés passa pel sedàs de les seves vivències personals els moviments de resistència que han generat les crisis neoliberals, i ofereix la seva visió sobre la complicitat, les expectatives col·lectives i l’amistat.

L’extincióFest s’acomiadarà el mateix dissabte amb l’actuació de la rapera Tesa. La cantant d’Almussafes defensa amb actitud punk i rimes molt esmolades la riquesa de les arrels rurals, el feminisme i el valor de la lluita social. Acaba d’editar un nou disc, Rap d’arrel, que veurà la llum el proper dia 1 d’abril.

Exposicions

D'altra banda, aquest diumenge 6 de març serà l’últim dia que es podran veure les dues exposicions col·lectives sobre les que s’ha bastit el certamen a Casa Canals: 'Ontologies de marjal' i 'De l’autisme a l’anime', comissariades per Oriol Fuster. També és l’última oportunitat per veure la mostra de Nil Joan a l’Espai L. Mèdol reprendrà l’agenda artística el 18 de març amb noves propostes: l’exposició col·lectiva 'Physis', emmarcada dins Cultura Verda –amb Freya Day.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: