Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus donarà la benvinguda al Rei Carnestoltes LXI amb un espectacle al Mercadal

L'espectacle, que tindrà lloc aquest dijous 25 de febrer a les 19h, anirà a càrrec de la Gata Borda

Al Centre Cultural El Castell es pot veure la mostra dels cartells de Carnaval participants al concurs i els cartells dels 25 carnavals de la FRAC Al Centre Cultural El Castell es pot veure la mostra dels cartells de Carnaval participants al concurs i els cartells dels 25 carnavals de la FRAC REUS.CAT
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 23 Febrer 2022 21:44

La ciutat de Reus donarà aquest dijous a la tarda la benvinguda i pregó de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LXI a la plaça del Mercadal, amb un espectacle que anirà a càrrec de la Gata Borda i que començarà a les 19:00 h. Uns minuts abans de la benvinguda, a la mateixa plaça del Mercadal, es farà el Cerimonial d'Espargiment de l'Esperit Carnavalesc, que organitza la Germandat dels Set Pecats Capitals. Finalment, encara dijous, a partir de les 23:00 h, i organitzat per la FRAC, es farà la disfressada d'escultures i altres monuments reusencs, en diferents punts de la ciutat.

Reus ha viscut des d'aquest dilluns diferents espectacles que formen ja part del programa oficial del Carnaval 2022. En concret, al Centre Cultural El Castell es pot veure la mostra dels cartells de carnaval participants al concurs, els cartells dels 25 carnavals de la FRAC, que organitza l'exposició, i el Carro dels Morts del Carnestoltes. I, des d'aquest dimecres al matí, a la sala d'exposicions del Palau Bofarull, s'hi pot veure la Mostra Fotogràfica del Carnaval de Reus, any 2020, organitzada per la Germandat dels Set Pecats Capitals, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

Dijous Gras, 24 de febrer

Uns minuts abans de la benvinguda del Rei Carnestoltes, a la plaça del Mercadal, es farà el Cerimonial d'Espargiment de l’Esperit Carnavalesc, organitzat per la Germandat dels Set Pecats Capitals, que donarà pas al Pregó del Rei Carnestoltes.

A partir de les 23.00 h, en diferents punts de la ciutat, hi haurà la disfressada d'escultures i altres monuments reusencs, a càrrec de la Federació Reusenca d'Associacions de Carnaval (FRAC).

Divendres 25 de febrer

L'endemà divendres, les 19.00 h, des de la plaça de les Peixateries Velles, arrencarà la cercavila del Cantaval. Es repartirà un cançoner amb versions satíriques i humorístiques de les cançons populars que es cantaran. L'acte està organitzat per la Comissió del Cantaval.

Dimarts 1 de març

El proper dimarts 1 de març, a les 19.00 h, des del Campanaret i pels carrers de Nucli antic, se celebrarà la solemne professó, plenària i corporativa, de la Germandat dels Set Pecats Capitals. La professó comptarà amb l'acompanyament musical del grup Staccato. 

A les 19.50 h, tindrà lloc l'acte de comiat i l'extremunció del monarca difunt. A les 20.00 h, des de la Casa Rull, partirà la Rua Mortuòria amb les despulles del Rei Carnestoltes. Tot seguit, a la plaça del Doctor Sabater, es procedirà al robatori del Braç Incorrupte i la Crema del Rei Carnestoltes, a càrrec del Ball de Diables.

A continuació, es farà la pública lectura del testament. Tot seguit es procedirà a retirar les cendres de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LXI. L'acte està organitzat per la Germandat dels Set Pecats Capitals.

Dimecres de Cendra, 2 de març

Finalment, el dimecres 2 de març, a les 19.00 h, des del Campanaret, hi haurà la sortida del Ball de la Quaresma i de les Set Virtuts, amb l’acompanyament musical del grup Staccato.

A les 20.30 h, a la plaça de les Peixateries Velles, es desobrirà la imatge de la Vella Quaresma, a càrrec de la Germandat dels Set Pecats Capitals.

Exposicions

A banda d'aquests actes, fins al 9 de març, als aparadors de la Casa Navàs, es podrà veure l'exposició del vestuari del Ball del Carnestoltes i els Set Pecats i el Ball de la Quaresma i les Set Virtuts.

I, fins al dia 1 de març, al Centre Cultural El Castell, acull una mostra dels cartells de Carnval organitzada per la FRAC i el Carro dels Morts del Carnestoltes. Es pot visitar, amb l'entrada gratuïta, de dilluns a divendres de 18:00 a 20:00 h i dissabtes d'11:00 a 13:00 h i de 17:30 a 20:30 h.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: