Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Carnaval d'Altafulla arriba carregat de novetats

El 21 de febrer és la data límit per inscriure’s en les rues de dissabte i diumenge al matí

Una de les novetats destacades del Carnaval d'Altafulla és és la incorporació de la rua de diumenge al matí Una de les novetats destacades del Carnaval d'Altafulla és és la incorporació de la rua de diumenge al matí AJUNTAMENT D'ALTAFULLA
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 17 Febrer 2022 18:56

La regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Altafulla, amb la col·laboració de les colles locals, ja ho té tot a punt per a les festes de Carnaval 2022 a la vila que enguany presenta diferents novetats. Una d’elles és la incorporació de la rua de diumenge al matí que, segons ha subratllat el regidor de Festes, Àlex Cañas, es tracta d’una mesura que s’ha posat en marxa a petició de les colles locals.

També s’incorpora un concert de fi de rua a la plaça Consolat de Mar que, en aquest cas, es converteix en un vermut rumbero amb Rafalito Salazar (del grup Ai Ai Ai) i Sergi Félix (de la banda musical Vergüenza Ajena) amb el seu espectacle ‘Bar La Rumba’.

L'Arribada del rei Carnestoltes

El tret de sortida al programa de festes serà el dijous 24 de febrer, amb l'arribada del rei Carnestoltes, a partir de les 20.15h, des del carrer de l'Hostal i fins la plaça del Pou, on pronunciarà el seu pregó i es durà a terme la degustació de truita. El pregó també es podrà seguir en directe per l’emissora municipal Altafulla Ràdio.

No serà fins dissabte 26 de febrer a la nit, a partir de les 21 hores, quan arribarà la primera rua de carnaval pels carrers del centre del municipi i del ball a l'envelat del Parc del Comunidor amb un grup de versions 'The Aguateques' i també el Dj David Orixe.

L’aforament estarà limitat. Pel control d’aquest, cal adquirir entrada per accedir al ball (per a totes les edats i gratuïta). La recollida d’entrades (màxim 5 entrades per persona) es podrà fer, a partir de dilluns 21 de febrer, a l’oficina de Turisme, a la recepció de l’Ajuntament o el mateix dia a l’entrada de l’envelat, en cas que l’aforament no estigui complert. Els grups de Carnaval, tindran les entrades a banda.

Nova rua, el diumenge al matí

Ja el diumenge 27 al matí, la desfilada de carrosses i comparses sortirà a les 11 hores des de la Via Augusta i recorrerà els principals carrers de Baix a Mar per finalitzar a la plaça Consolat de Mar amb l’espectacle ‘Bar La Rumba’. A la tarda es tornarà a sortir al carrer en una rua que prescindirà de la guerra de confeti per motius de seguretat per la Covid.

I per la tarda, les carrosses i comparses tornaran a desfilar, a partir de les 17 hores, des de la carrer de la Bassa, davant de l’Era de l’Isidrot, per finalitzar a la plaça Martí Royo amb una actuació musical infantil a càrrec del grup “Kids party show” on faran ballar a grans i petits.

Sa Majestat Carnestoltes s'acomiadarà de la vila, com es tradicional el Dimecres de Cendra, amb l'enterrament de la sardina a les escoles Teresa Manero. La comitiva fúnebre sortirà del carrer de l'Hostal a les 20.15 hores, amb l'acompanyament dels Diables grans i petits i de membres de les colles de carnaval.

Les inscripcions

La data límit d’inscripció per participar en les rues és el dilluns 21 de febrer fins les 12 hores. Cal presentar una instància a l'Ajuntament (presencial o telemàtica) i cal tenir en compte que es poden inscriure les comparses o carrosses d'un mínim de 15 persones participants disfressades d'una mateixa temàtica i, en el cas de les carrosses, amb una plataforma de mínim 4m. x 2m.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: