Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Tarragona fa un reconeixement de l'activitat sardanística de la ciutat

L’alcalde Pau Ricomà destaca la feina de l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa per mantenir "una activitat tant viva i forta durant tantes generacions"

Imatge del lliurament de premis Imatge del lliurament de premis TJERK VAN DER MEULEN
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 16 Febrer 2022 12:12

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i la consellera de Cultura, Inés Solé, van lliurar aquest dimarts a la tarda els diplomes als i les alumnes de la Colla Infantil Petits Tarragona Dansa i de la Colla Juvenil Nova Tarragona Dansa. Montserrat Gomis Calvó i Manel Andreu Giner han recollit, conjuntament amb els seus alumnes, les condecoracions del consistori. A l’acte, també hi ha participat Manel Andreu de l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa.

Ricomà, ha destacat l’activitat de l’entitat per “mantenir una activitat tan viva i forta durant tantes generacions. L’activitat cultural de la ciutat és molt potent i la sardana ha aconseguit coses extraordinàries. Podeu estar molt orgullosos del cos sardanista de Tarragona i us ajudarem a visibilitzar-lo”.

Per la seva part, la consellera de Cultura, Inés Solé, ha agraït a les entitats sardanistes premiades el fet de “dur el nom de Tarragona, la dansa i la sardana arreu dels països catalans”. Finalment, Manel Andreu de l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa ha subratllat que “fer cultura és mantenir les tradicions i portem el nom de Tarragona per tot arreu”. Andreu també ha reivindicat “el potencial cultural de Tarragona Dansa. Necessitem una mica més d’ajuda per fer-se més visibles”. També ha reivindicat per Tarragona un concurs de la sardana.

Guanyadors al Campionat de Catalunya de Colles Sardanistes

La colla infantil Petits Tarragona Dansa ha estat enguany guanyadora del Campionat de Catalunya de Colles Sardanistes en la modalitat de Lluïment, la més habitual. També es va proclamar campiona de Catalunya en la modalitat de Punts Lliures, de la seva categoria a la competició celebrada a Sant Feliu de Guíxols el 28 de novembre de l’any passat. Punts lliures és la modalitat més complicada de ballar, per l’enorme exigència tècnica que necessita.

Per la seva banda, la colla juvenil Nova Tarragona Dansa es va proclamar també Campiona de Catalunya de colles Sardanistes 2021 de la seva categoria. Així mateix, també va aconseguir el quart campionat de Catalunya 2021 a la categoria Veterans, en aquest cas de la colla Toc de Dansa, en la modalitat de Sardanes Revesses. Aquesta colla ha estat també subcampiona de Catalunya en la modalitat de Lluïment de la seva categoria.

La quarta colla del grup, la Tarragona Dansa, ha fet un meritori cinquè lloc al campionat absolut de colles sardanistes, en la modalitat de Lluïment, categoria gran i un tercer lloc en Punts Lliures.

L’alcalde Ricomà també ha destacat “el talent i el potencial enorme” d’aquestes colles sardanistes tarragonines.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: