Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La mostra audiovisual VOC d'Òmnium Cultural torna a Tarragona

La sisena edició dels premis passa per una setantena de sales catalanes i inclou un centenar de projeccions

La sisena edició dels premis passa per una setantena de sales catalanes i inclou un centenar de projeccions La sisena edició dels premis passa per una setantena de sales catalanes i inclou un centenar de projeccions ÒMNIUM
Cultura ACN
Dissabte, 12 Febrer 2022 21:52

Unes 150 persones han assistit a la mostra audiovisual VOC –Versió Original en Català- que organitza Òmnium Cultural i que s'ha celebrat aquest dissabte a la tarda a l'Antiga Audiència de Tarragona. És una de la setantena de sales catalanes on el festival projecta una dotzena de curtmetratges finalistes, vuit d'ells de ficció i quatre documentals. Fins al 28 de febrer, s'han previst un centenar de sessions arreu dels Països Catalans. La mostra manté el format presencial i virtual davant el context de pandèmia i posa a disposició del públic els curtmetratges a través de la plataforma Filmin. La clausura està prevista al març a Barcelona, en una jornada en què es farà l'entrega de premis.

En el cas tarragoní, l'Antiga Audiència de Tarragona s'ha omplert amb motiu de la sessió doble de projeccions dels curtmetratges i documentals seleccionats que s'allargarà fins quarts de deu de la nit. El president d'Òmnium Tarragonès, Zacarías Henar, ha posat en valor el VOC com una mostra per "contribuir a mostrar que la indústria audiovisual catalana i en català és potent i té molt de talent".

Una dotzena de films seleccionats

Els films, seleccionats d'entre 105 obres, tenen una durada d'entre cinc minuts i mig i mitja hora. L'objectiu del VOC és estimular la producció de continguts audiovisuals en llengua catalana, promoure la seva difusió i ampliar-ne el públic. Enguany se celebra la sisena edició d'aquesta mostra, que engloba les categories de documentals, curtmetratges de ficció i sala oberta per a nous formats.

En aquesta ocasió, els documentals finalistes són 'Vull ser pastora' de Maria Velasco, 'Memòria assonant' de Carles Esporrín, 'Animal salvatge' de Maria Besora i 'L'última impressió' de Marta Alonso. Pel que fa als curtmetratges de ficció, es projecten 'Herència' d'Eudald Corominas, 'Tots els dies d'estiu són tristos' d'Estefania Ortiz, 'Elsa' d'Albert Carbó, 'Sinatra III' d'Aitor Echevarría i Iván Casajús, 'Fuga' d'Àlex Sardà, 'Sol sol' d'Àlex Arroyo, 'Rega'm les plantes' de Jordi Sanz i 'Ella i jo' de Jaume Claret.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: