Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torna la disbauxa del Carnaval de Montblanc

Aquest any, s’incorpora una concentració de colles infantils al dissabte al matí

Imatge d'arxiu del Carnaval de Montblanc Imatge d'arxiu del Carnaval de Montblanc ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 09 Febrer 2022 22:57

El regidor de Festes, Santi Porta, ha presentat aquesta setmana els diferents actes que tindran lloc durant el Carnaval de Montblanc. A causa de la pandèmia, l’edició del 2021 va quedar reduïda a una lectura del testament. Aquest any, afavorit per la bona evolució de la pandèmia, tornaran els actes més tradicionals de la festa.

Com a novetat, el dissabte 26 de febrer, les colles infantils del Carnaval es concentraran a la plaça Major per, seguidament, desplaçar-se al portal de Sant Antoni per rebre el Carnestoltes XLIV i la Concubina. Posteriorment, juntament amb la Bandarra Street Orkestra, acompanyaran el Carnestoltes pels carrers més cèntrics de la Vila.

A les 13.00h, a la plaça Major es llegirà el manifest de Sa Majestat Carnestoltes i, tot seguit, tindrà lloc la popular xeringa montblanquina, una de les celebracions més típiques i característiques del carnaval montblanquí.

A les 19:00h, des de l’avinguda Manel Ribé, s’iniciarà la Gran Rua de Carnaval amb el concurs de carrosses i comparses.La rua seguirà pel Carrer Mare Vedruna, muralla de Sant Jordi, baluard de Santa Anna, carrer Major, Miquel Alfons, avinguda Manel Ribé, carrer Mare Vedruna i finalitzarà a la plaça de Sant Francesc amb el lluïment de carrosses i comparses.

El dimarts 1 de març, a les 19:20 h, a la plaça Major, hi haurà la lectura del testament, repartiment de premis i fi de festa a càrrec dels Dimonis de Montblanc. L’acte serà retransmès, en directe, per Ràdio Montblanc.

El cartell, fresc i colorit, ha estat obra del taller XD Creacions.

Pel que fa als premis, en categoria de carrosses, el primer premi serà de 1000 euros, mentre que el premi més valorat en comparses serà de 600 €.

Segons ha manifestat el regidor de Festes, "malgrat que encara no hi hagi festa de nit, aquest carnaval ha de marcar el retorn a la normalitat·.

A partir de dilluns, els diferents grups i comparses es podran inscriure a la rua, a l'ajuntament fins al dia 24 de febrer.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: