Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Entitats culturals de Cambrils demanen reconvertir l'antiga estació en una sala polivalent

Entitats, associacions i empreses culturals proposen a l’Ajuntament convertir-la en un espai polivalent per fer-hi música, cinema i teatre

Entitats, associacions i empreses culturals proposen a l’Ajuntament convertir-la en un espai polivalent per fer-hi música, cinema i teatre Entitats, associacions i empreses culturals proposen a l’Ajuntament convertir-la en un espai polivalent per fer-hi música, cinema i teatre ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 31 Gener 2022 10:43

Mitja dotzena d’entitats, associacions i empreses culturals de Cambrils demanen a l’Ajuntament de Cambrils una solució pel conflicte de l’antiga d’estació del tren i ho fan a través d’una proposta per convertir aquest edifici en una sala polivalent per activitats culturals com música, teatre i cinema, entre altres, tal com han fet altres poblacions de Catalunya amb el seu patrimoni arquitectònic i històric. Les entitats signants consideren que seria "una pèrdua irreparable" l’enderroc de l’antiga estació amb l’única excusa que s’ha d’obrir el barri al mar "quan s’ha demostrat que hi ha alternatives per permetre una millor mobilitat, mantenint l’edifici i, a més a més, donant-li un ús cultural", expliquen.

Les entitats sol·licitants

ACTE (Associació Cinematogràfica del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre), amb seu a Cambrils i responsables de diverses activitats de cinema d’autor; l’entitat Banc del Temps de Cambrils; Cambrils la mar de jazz, entitat impulsora des de fa 13 anys de la Mostra de Jazz i Blues; l’escola de música moderna Rock & Soul, situada al barri de l’Eixample des de fa 10 anys i Cap de Palaia Produccions, responsable de la programació teatral d’Escena Cambrils, consideren que Cambrils no pot deixar escapar un edifici històric com és l’antiga estació que data de la segona meitat del segle XIX. Les entitats i empreses consideren que el teixit cultural necessita un nou equipament a l’espera de la construcció en un futur del Teatre Auditori de Cambrils. Fins i tot, consideren que amb el Teatre-Auditori funcionant, aquest equipament a l’antiga estació, crearia un hub cultural a Cambrils.

Les entitats consideren que les dimensions de l’antiga estació de ferrocarril són les ideals per convertir-la en una petita sala per fer-hi concerts, projeccions de cinema, teatre o sala d’exposicions amb capacitat per a 120 persones, aproximadament, amb un equipament professional de llums, projector i so. Aquest nou equipament podria gestionar-se de forma externa a través d’una concessió o des del mateix Ajuntament de Cambrils a través d’un conveni amb aquestes entitats i empreses.

Exemples a Reus, Tarragona, Barcelona o Girona

Les entitats culturals que fan aquesta proposta a l’Ajuntament de Cambrils es basen en altres exemples de ciutats que han aprofitat el seu llegat històric i arquitectònic per donar-li un nou sentit: l’antiga Fabra i Coats de Barcelona, (www.barcelona.cat/fabraicoats/) ara convertida en un espai de creació cultural i exhibició; l’espai Marfà de Girona (www.web.girona.cat/lamarfa), una antiga fàbrica de filats amb una sala de concerts amb unes dimensions molt similars a les de Cambrils que s’ha convertit en un equipament generador de música i dels oficis relacionats amb aquest àmbit, o l’antiga Tabacalera de Tarragona que, en una petita zona, s’ha convertit en la Capsa de Música (www.capsademusica.com), gestionada per una entitat associativa, l’Associació de Músics de Tarragona; o l’antiga fàbrica de licors de Cal Massó de Reus (www.reus.cat/ajuntament/centre-d-art-cal-masso), ara incorporada als Museu de Reus com un espai polivalent de cultura.

Des de les entitats que fan aquesta demanda a l’Ajuntament s’assegura que l’antiga estació es podria fer servir com a sala de concerts, sala de projeccions de cinema, audicions d’alumnes, sala per tallers i conferències, sala d’exposicions, sala per assajar o també per representacions teatrals de petit format. “Considerem que seria una llàstima perdre aquest patrimoni històric del municipi que, al mateix temps, pot ajudar a revitalitzar el barri amb cultura i activitats lúdiques”, assenyalen.

Els signants d’aquesta demanda a l’Ajuntament de Cambrils la fan extensiva a altres entitats i col·lectius del municipi que s’hi vulguin sumar per dotar la població d’aquest nou espai cultural polivalent.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: