Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació de Tarragona destina 1,3 MEUR en ajuts a la producció cultural

L'ens ha aprovat la concessió de subvencions a un centenar de projectes de microempreses i autònoms del sector de la cultura

Imatge d'arxiu de la Diputació de Tarragona Imatge d'arxiu de la Diputació de Tarragona ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 15 Gener 2022 13:51

Producció de documentals, pel·lícules, obres de teatre o exposicions; enregistrament de discos; edició de llibres o creació d'aplicacions digitals culturals. Són només alguns exemples de noves produccions vinculades a l'àmbit cultural que obtenen el suport de la Diputació de Tarragona. La institució supramunicipal acaba d'aprovar la concessió d'ajuts per import de 1.384.007,86€ que beneficien gairebé un centenar de projectes d'interès culturals impulsats per microempreses o professionals autònoms del sector cultural del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès.

D'aquesta manera, la Diputació consolida uns ajuts que es van començar a convocar l'any 2020 en el marc del Pla de Xoc contra la pandèmia de Covid-19. Aleshores, van tenir com a objectiu ajudar els beneficiaris en les pèrdues que van tenir pel cessament temporal de la seva activitat ordinària arran de l’estat l’alarma i la pandèmia, així com reactivar el teixit productiu del sector a través de la realització dels projectes. La següent convocatòria, que ara s'ha resolt, s'ha centrat específicament en l'impuls a la producció mitjançant ajuts per a la realització de projectes culturals.

Altres novetats són l'augment global de la partida destinada a aquests ajuts, que s'ha incrementat de 700.000€ respecte a l'anterior, i també l'increment de l'import màxim individualitzat de cada subvenció, que anteriorment era de 10.000€ i que ha passat a ser de 20.000€. La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, incideix en la importància d'aquests ajuts en la reactivació del sector cultural, un dels més tocats per la pandèmia, i reitera la necessitat de reforçar aquest àmbit per tal que esdevingui "un dels motors de la recuperació econòmica". De la seva part, el diputat delegat de l'àrea de Cultura de la Diputació, Joan Josep Garcia, destaca que la institució ja treballa en la convocatòria de nous ajuts per a microempreses i professionals pertanyents al sector cultural, que es farà pública al llarg d'aquest any 2022.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: