Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tot a punt per la Cavalcada dels Reis d'Orient a Tarragona

Les mascaretes seran obligatòries per tothom, no es llençaran caramels i l'organització demana als assistents que es reparteixin per evitar aglomeracions

Imatge dels Reis d'Orient, a la Cavalcada de l'any passat Imatge dels Reis d'Orient, a la Cavalcada de l'any passat LAIA DÍAZ
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 03 Gener 2022 20:23

Els Reis Mags d’Orient podran tornar a fer enguany la tradicional Cavalcada de Tarragona la tarda del 5 de gener, però ho hauran de fer amb mascareta, així com tot el públic assistent, patges i autoritats i els nens i nenes a partir de 5 anys, de manera obligatòria. 

És per tot això que l’Ajuntament demana intentar mantenir la distància entre el públic, evitar les aglomeracions i sobretot, en cas de símptoma de covid o contacte estret en les darreres hores amb algun positiu, no assistir-hi. Com ja s’ha anat anunciant, no es llençaran caramels, com a mesura de prevenció per la covid d'evitar concentracions de públic i contacte compartit entre persones.

La Cavalcada

Ses Majestats els Reis d'Orient -Melcior, Gaspar i Baltsar- tenen prevista la seva arribada per via marítima a la ciutat, a les 18.15h, que serà rebuda amb les sirenes dels vaixells i barques del port, així com per les 21 salves pirotècniques en homenatge a les magnànimes personalitats.

Tot seguit, tindrà lloc el parlament de benvinguda als Mags a càrrec de la consellera de Cultura i Festes, Inés Solé i una salutació per part de Ses Majestats, des del balcó del Teatret del Serrallo.

La Cavalcada s'iniciarà, a les 19h, des del carrer Reial, que obrirà la Guàrdia Urbana motoritzada i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, i en què figuren –entre d’altres- la carrossa de l’Estel, que els ha guiat fins a la ciutat; la de la Sínia, per subministrar aigua a totes les seves bèsties; i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant, que enguany celebra el seu centenari.

L’itinerari que recorreran va de la plaça dels Carros, el carrer Apodaca, la plaça de la Mitja Lluna, al carrer Unió, la Rambla Nova (dos tombs), carrer Sant Agustí i Portalet, per arribar finalment a la plaça de la Font.

Cap a les 20.30h aproximadament, es preveu l'arribada a la plaça de la Font, amb els tocs dels clarins i timbales per saludar els Mags, el lliurament de les claus de la ciutat per part de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el missatge final de pau a les nenes i nens per part del rei blanc Melcior.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: