Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Arxiu de Reus s'afegeix a la celebració de l'Any Antoni de Bofarull

Aquest dimecres tindrà lloc una xerrada sobre la visió històrica i etnogràfica de l'escriptor a la fi de la societat preindustrial, a càrrec de Salvador Palomar i Raquel Ferret

L'Arxiu de Reus L'Arxiu de Reus INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 15 Desembre 2021 00:18

L'Arxiu Municipal de Reus i l’Arxiu Comarcal del Baix Camp organitzen dues activitats relacionades amb la celebració de l'Any Bofarull que commemora enguany a la ciutat de Reus.

D'aquesta manera, aquest dimecres 15 de desembre, a les 19:00 h, tindrà lloc la xerrada 'Costums que canvien. La visió històrica i etnogràfica d’Antoni de Bofarull a la fi de la societat preindustrial', a càrrec de Salvador Palomar i Raquel Ferret, de l’entitat Carrutxa.

Antoni de Bofarull va escriure 'Costums que es perden i records que fugen', obra publicada l’any 1880. Un estudi que ens permet copsar la societat de finals del segle XIX, les seves inquietuds i idees. Aquest any, en motiu de la celebració dels 200 anys del naixement d’Antoni de Bofarull, s’ha treballat en una edició crítica del text.

Amb aquesta conferència s’explicarà el context en el qual sorgeix la publicació i se’n farà una aproximació etnogràfica. L’acte compta amb la col·laboració de Carrutxa, centre de documentació del Patrimoni i la Memòria.

La cloenda de l'Any Antoni de Bofarull

D'altra banda, dilluns dia 20 de desembre, a les 18:30 h, es durà a terme la cloenda de l’Any Antoni de Bofarull. L’acte comptarà amb la intervenció d’Albert Torra, director de l’Arxiu de la Corona d’Aragó que parlarà d’Antoni de Bofarull, arxiver. La nissaga Bofarull va estar vinculada estretament amb aquesta institució, essent Pròsper de Bofarull un dels seus directors. A l’acte també hi intervindrà el comissari de l’exposició, Jaume Massó i la cloenda anirà a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer.

Del 13 al 30 de desembre es pot visitar una mostra documental que s’oferirà paral·lelament a l’Arxiu de Reus (c. Sant Antoni M. Claret, 3), sota el títol 'Antoni de Bofarull, literat i historiador' i una altra a la seu de l’Arxiu de la Corona d’Aragó 'Antoni de Bofarull, arxiver (1846-1892)', que es podrà visitar a la seu de l’ACA del c. Almogàvers 77, de Barcelona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: