Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La pel·lícula d'animació 'Mironins', inspirada en l'obra de Miró, s’estrena a Cambrils i Tarragona

El film s'estrena als cinemes Rambla de l'Art de Cambrils, aquest divendres 3 de desembre, i el dia 7 ho farà al Festival REC de Tarragona

Fotograma de la pel·lícula d'animació 'Mironins' Fotograma de la pel·lícula d'animació 'Mironins' CEDIDA
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 03 Desembre 2021 16:45

Aquest divendres 3 de desembre s’estrena 'Mironins', un film d’animació inspirat en l’obra de Joan Miró, als Cinemes Rambla de l'Art de Cambrils, on es programarà durant una setmana, i el proper 7 de desembre al REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona. Creada per Mikel Mas i Celia Rico, la pel·lícula narra la història de tres gotes de pintura amagades als quadres de Joan Miró que s’escapen durant la nit per viure aventures trepidants que posaran a prova la seva creativitat. 10 històries esbojarrades multicolor plenes d’humor i fantasia, on els infants viatjaran a l’interior de l’univers de les arts per descobrir les fascinants i infinites possibilitats expressives.

Candidata als Premis Goya i als Premis Gaudí com a millor llargmetratge d’animació, el film ha participat a l’Atlàntida Film Fest (2021), Cinekid (Amsterdam, 2021) i el Serielizados Film Fest (Barcelona i Madrid, 2021).

La història dels 'Mironins' va néixer l’any 2013 amb “Mironins, un llibre per a jugar i aprendre amb Joan Miró”, una publicació d’Anna Carretero, Marcela Hattemer i Anna Purroy, tres treballadores de la Fundació Joan Miró que es van adonar que no s’havia publicat cap llibre infantil d’activitats sobre un dels artistes que més ha connectat amb els infants. Mikel Mas i Celia Rico van veure que tampoc hi havia cap producte audiovisual i van decidir portar les gotes de pintura a la pantalla.

'Mironins' és un llargmetratge impulsat per Cornelius Films i coproduït amb Wuji House, Walking the Dog, Peekaboo Animation i Hampa Studio amb la participació de Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola i el canal Ketnet, i que ha comptat amb la col·laboració de la Successió Miró i l’assessorament artístic de la Fundació Joan Miró. Properament, el film s’estrenarà també a TV3, À Punt i TVE.

'Mironins', un projecte transmèdia

'Mironins' es desplega en un projecte de recerca i innovació que té per objectiu generar formes pioneres de vincular-se, participar i aprendre a la Fundació Joan Miró a través de les tecnologies digitals. Mitjançant experiències interactives i de realitat augmentada, es convida els infants i les seves famílies a conèixer els processos creatius de Joan Miró i a entrar en contacte amb la seva pròpia creativitat a través de l’exploració i del joc. La Fundació Joan Miró participa en l’equip d’investigació del projecte, un consorci adscrit a la comunitat RIS3CAT Mèdia i integrat conjuntament amb la Unitat de Tecnologies Audiovisuals d’Eurecat, la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Cornelius Films, Sfy i Wildbytes.

Sinopsi

Cada nit, quan el museu de Joan Miró tanca les seves portes i els visitants marxen cap a casa, tres gotetes de pintura cobren vida en els quadres del pintor. Són els Mironins, tres amics inseparables que viatgen d'obra en obra per a viure aventures trepidants al costat d'una infinitat de personatges tant surrealistes com inoblidables. A l'interior dels quadres, els Mironins descobriran el fascinant univers de l'art on la creativitat i la imaginació són inesgotables.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: