Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

'Sis dies corrents' enceta un REC Tarragona amb més espais i una vintena d'estrenes

El festival de cinema tarragoní arriba a la 21a edició amb un format híbrid

Imatge de la directora Neus Ballús, al REC Tarragona, abans de presentar 'Sis dies corrents' Imatge de la directora Neus Ballús, al REC Tarragona, abans de presentar 'Sis dies corrents' ELOI TOST / ACN
Cultura ACN
Dimecres, 01 Desembre 2021 20:51

La darrera pel·lícula de Neus Ballús, 'Sis dies corrents', inaugura aquest dimecres al vespre el Festival Internacional de Cinema de Tarragona, REC Tarragona. La projecció ha estat l'última preestrena del film a Catalunya abans que divendres arribi a les sales de cinema de tot l'Estat. En una entrevista a l'ACN, Ballús ha celebrat la bona acollida que la cinta ha tingut fins ara en diferents festivals, on ha rebut premis dels jurats i del públic. Per la seva banda, el REC Tarragona oferirà fins el 8 de desembre una vintena d'estrenes estatals i internacionals de diferents gèneres, en una 21a edició que manté el format híbrid, pel qual també es podrà veure una selecció complementària de pel·lícules a través de la plataforma Filmin.

"En moments he temut haver arriscat massa", ha reconegut la directora. 'Sis dies corrents' és en la seva opinió una cinta "arriscada, amb un sistema de treball diferent". Una de les particularitats és que no hi ha actors professionals, sinó que són personatges reals amb els quals va treballar durant dos anys abans de començar a rodar. "Aporten la seva experiència com a lampistes. Cada setmana quedàvem, fèiem proves, per preparar-los per estar tranquils davant de càmera, jugar i entrar en un procés creatiu en el qual no havien estat mai", ha explicat Ballús.

Així, el procés complet del film ha estat de sis anys, un temps que per ella no és un problema, sinó més aviat una reivindicació. "Defenso profundament l'slow cinema. Per mi el cine és alguna cosa que vols oferir a la societat contemporània que has de reflexionar i pair", ha sostingut.

A 'Sis dies corrents', Ballús busca que la gent es plantegi com gestiona la diferència entre persones. "És un tema que em preocupa molt, és la base de molts dels problemes que tenim com a societat, tant a nivell íntim com global", ha sostingut. Tot plegat en un context d'una empresa de lampistes de Barcelona en la qual "hi ha racisme". De tota manera, la directora ha afirmat que és un sector en el qual estan més avançats que en el conjunt de la societat "en la gestió de la convivència en la diversitat. De fet, és l'entorn en el qual es movia el seu pare, i en el qual per Ballús "hi ha molta incorrecció política però a vegades a través dels actes demostren que són menys racisme que en altres entorns més políticament correctes com el cine i la cultura".

21a edició del REC

La vintena d'estrenes que es projectaran durant el festival es reparteixen a les diverses seccions. 'Òpera Prima' és en la qual diferents pel·lícules competiran pel premi del certamen, reservada per a primers films de nous directors. A més a més, el REC Tarragona s'obre a recordar aquells cineastes que ja han passat per la graella del festival en edicions anteriors i que s'han consagrat amb els anys, així com propostes alternatives arribades des d'Àsia, països àrabs o llatinoamèrica.

"Hem treballat la capacitat social i terapèutica de la cultura i esperem que el públic ens visiti, que es faci seu el festival, i que sigui un dels espais per gaudir de la vida", ha afirmat el director del certamen, Javier García Puerto.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: