Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Teatre Fortuny programa una trentena d'espectacles per "refermar-se" com a referent cultural

La programació inclou 'Història d'un senglar o alguna cosa de Ricard', 'L'oncle Vània' o el recital de Clara Peya

Imatge de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; de la vicealcaldessa, Noemí Llauradó; Daniel Recasens,regidor de Cultura; i Josep Margalef, gerent del Teatre Fortuny en la presentació de la programació Imatge de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; de la vicealcaldessa, Noemí Llauradó; Daniel Recasens,regidor de Cultura; i Josep Margalef, gerent del Teatre Fortuny en la presentació de la programació MAR ROVIRA / ACN
Cultura ACN
Dilluns, 29 Novembre 2021 13:46

El Teatre Fortuny de Reus ha programat 32 espectacles per al primer semestre de l'any vinent. La programació inclou setze obres de teatre, cinc concerts de música, quatre funcions de dansa, dues òperes i dos musicals. 'Història d'un senglar o alguna cosa de Ricard', 'L'oncle Vània', d'Anton Txèkhov, el recital de Clara Peya, l'espectacle 'Currents', de Mayumanà són algunes de les propostes destacades. "És una programació àmplia i diversa, la voluntat del Fortuny és refermar-se com a centre referent del territori", ha afirmat el gerent del teatre Josep Margalef aquest dilluns en la presentació del programa. Margalef també ha fet un balanç positiu del quart trimestre d'enguany i ha assenyalat que la venda d'entrades d'última hora ha crescut.

El Teatre Fortuny ha programat 32 espectacles i 41 funcions per al primer semestre de l'any 2022. La programació arrencarà el 29 de gener amb la funció 'Història d'un senglar o alguna cosa de Ricard', interpretat per Joan Carreras, guanyador del Premi Max 2021 al Millor Actor. 'Puertas Abierta', sota la direcció d'Abel Folk, i l'espectacle 'Per fi sol!' dirigida per José Corbacho i Carles Sans (Tricicle) seran les propostes teatrals del pròxim 4 i 5 de febrer, respectivament.

L'equipament també ha programat 'L'oncle Vània', d'Anton Txèkhov, una de les obres més importants de la literatura dramàtica del segle XIX. "És un clàssic renovat perquè incorpora elements actuals, però sense perdre el missatge de com la família pot perjudicar", ha detallat Margalef. En l'àmbit teatral, també destaquen 'Los pazos de Ulloa', interpretada per Pere Ponce i programada el 15 de febrer, i 'Les irresponsables', sota la direcció de Sílvia Munt i amb la interpretació de les actrius Cristina Genebat, Marta Marco i Nora Navas. Aquesta obra es representarà el 8 d'abril.

Tancarà la programació teatral la funció 'Final de partida', de Samuel Beckket, el 31 de maig. L'espectacle està dirigit per Sergi Belbel i interpretat per Jordi Boixaderas, Jordi Bosch, Jordi Banacolocha i Margarida Minguillón. "Fa uns anys, ja es va representar aquest clàssic al Fortuny", ha recordat el gerent.

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) interpretarà peces de Txaikovski el pròxim 24 de febrer, en una actuació exclusiva a la demarcació de Tarragona. Rinaldo Alessandrinia, Lixa Ferschtman i Franz Shubert Filharmonia tocaran 'Les quatre estacions de Vivaldi' el 17 de maig. Clara Peya, una de les creadores més originals i úniques, guardonada amb el Premi Nacional de Cultura del 2019, també oferirà el seu nou disc 'Perifèria', el 12 de març. En el marc del Cicle d'Òpera a Catalunya arribaran a Reus les òperes 'Don Pasquale' i 'Rigoletto'.

Així mateix, en l'apartat musical, s'ha programat el grup de dansa i percussió internacional Maymanà , que presentarà 'Current'. La banda farà quatre funcions els dies 1 i 2 d'abril. Els Pets també presentaran el seu nou disc 'Gira 1963' el pròxim 20 de maig.

Pel que fa als espectacles familiars destaquen 'Bye Bye Monstre', de Dagoll Dagom i Dàmaris Gelabert, 'Les aventures del lleó Vergonyós' – un espectacle de titelles produït pel Port Petit-, o 'Catnafuego', una obra que es va haver de suspendre l'any passat per la situació de pandèmia. També es representarà 'Romeo y Julieta. El Musical', basat en l'obra original de William Shakespeare i adaptat en un gran format de teatre musical.

En el nou semestre també es podrà viure una nova edició del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri i la darrera producció del Ballet de Catalunya 'Don Quixot'. A més, la nova temporada del Cicle Grans Mestres presentarà vuit propostes. Finalment, el Teatre Fortuny programarà la cantata 'La veu de la Terra', que se celebrarà al juny. Es tracta d'un projecte que agruparà diverses escoles, les quals tractaran el canvi climàtic a través del món artístic i, especialment, mitjançant la música.

Recuperació dels abonaments

El teatre ha recuperat part dels abonaments perduts per la situació sanitària. Al juny, tenia 180 persones abonades i, actualment, ja en suma 240, una xifra molt propera als 300 abonats de l'any 2019. Segons Margalef, els espectacles programats en el darrer trimestre d'enguany han assolit ocupacions d'entre el 50 i 70% i n'ha fet un balanç "força positiu". "Amb el 100% de l'aforament hem acabat d'omplir seients que estaven buits, però ens ha afectat moltíssim que el 100% fos quinzenal, ja que hem tingut poc marge de maniobra", ha assenyalat.

En aquest sentit, el responsable de l'equipament ha destacat que el públic ha respost comprant entrades el mateix dia de la funció. Això, diu, ha fet créixer les vendes d'última hora. "La venda anticipada havia estat per nosaltres molt important, no estàvem acostumats a vendre unes 60 o 100 entrades el mateix dia", ha tancat Margalef.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: