Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El reusenc Salvador Palomar, Premi Antoni Carné a la Persona de l’Associacionisme Cultural Català

Un altre del premiats ha estat un projecte de recerca musical de la Federació Catalana de Societats Musicals i de l’Associació Musical Vila de Falset

Salvador Palomar i Abadia rep el Premi ENS a la Persona de l’Associacionisme Cultural Català Salvador Palomar i Abadia rep el Premi ENS a la Persona de l’Associacionisme Cultural Català ENS
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 26 Novembre 2021 11:52

Aquest dijous 25 de novembre va tenir lloc la gala del lliurament dels IV Premis de l’Associacionisme Cultural. El Premi ENS a la Persona de l’Associacionisme Cultural Català s'ha concedit a l'activista reusenc, Salvador Palomar i Abadia, pel compromís demostrat durant dècades en la “investigació i promoció del patrimoni cultural immaterial del Camp de Tarragona, en especial de les festes relacionades amb l’àmbit del foc”, tasca que ha desenvolupat de manera especialment intensa a través del Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria Carrutxa.

D'altra banda, la candidatura 'De l’oblit al faristol: el ressò de la banda de la mina' ha estat mereixedora del Premi Previsora General al Programa. Aquesta iniciativa, impulsada conjuntament per la Federació Catalana de Societats Musicals i l’Associació Musical Vila de Falset, neix amb el descobriment d’unes partitures inèdites per banda datades a cavall dels segles XIX i XX, originalment interpretades en les mines de Bellmunt de Priorat. Les dues entitats han treballat la recuperació, enregistrament, promoció i fins i tot internacionalització d’aquestes peces, rescatades (literalment) de les tenebres.

També han estat premiats La Lira de Sant Andreu de Barcelona, el Centre Parroquial Sant Vicenç de Sabadell, el programa Coblejant, la Colla de Geganters de Vilassar de Dalt.

La gala

En el parlament inaugural, la presidenta de l'ENS de l'Associacionisme Cultural Català (ENS), Rosa Maria Provencio, va destacar el paper que tenen les entitats “en la construcció d’una societat més cultura i cohesionada”. La presidenta de l’ENS va reclamar que “s’acabi l’infrafinançament que sofreixen els col·lectius de cultura popular” i que l’aprovació del Llei del Patrimoni Cultural Immaterial Català i de l’Associacionisme Cultural sigui consensuada amb les federacions nacionals.

Presentada pel comunicador Pau Benavent, la gala va començar solemnement amb l’execució del Ball d’Homenatge, a càrrec dels Esbarts Joventut Nostre i Sant Jordi, amb l’acompanyament musical al flabiol de Joan Gómez. Una altra actuació que va amenitzar l’acte va ser la lectura d’uns verssots satírics sobre les principals inquietuds actuals de l’associacionisme cultural.

La gala va comptar amb la presència de les diputades al Parlament de Catalunya, Elsa Artadi i Rocío García, de la regidora de l’Ajuntament de Barcelona Neus Munté, del subdirector general de Cultura Popular, Antoni Herrera, i una àmplia representació del moviment associatiu català.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: