Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Carrutxa presenta a Reus una recerca sobre els usos de l'aigua al Priorat

La conferència, que tindrà lloc aquest dimecres 24 de novembre, a les 19h, al local de l'entitat, anirà a càrrec de Raquel Ferret i Júlia Albós

Durant la conferència, es parlarà sobre aquest recurs natural que han tingut les persones que han habitat i habiten la comarca Durant la conferència, es parlarà sobre aquest recurs natural que han tingut les persones que han habitat i habiten la comarca ARXIU / CARRUTXA
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 23 Novembre 2021 20:30

En el marc dels 13ns Tallers de Memòria Oral, organitzats per l’Observatori del Patrimoni Etnològic de Catalunya, Carrutxa presentarà a Reus, aquest dimecres 24 de novembre, la recerca 'Els usos de l’aigua a la comarca del Priorat'. L’acte tindrà lloc, a les 19h, al local de Carrutxa (Hort de Ros, travessera Nou de Sant Josep, 10).

A través de diferents testimonis, es parlarà sobre aquest recurs natural que han tingut les persones que han habitat i habiten la comarca, en que aquest ha estat i és un bé escàs i, per tant, preuat al tractar-se d’una comarca de secà.

L’aigua, que s’ha usat per a diferents àmbits de la vida quotidiana (com ara el regadiu, l’abeurament dels animals o les diferents tasques domèstiques), ha estat i segueix sent un element primordial per a la vida i un tema d’absoluta actualitat.

La conferència, a càrrec de Raquel Ferret i Júlia Albós, se centrarà en com els veïns de la comarca s’abastien d’aquest bé abans de l’arribada de l’aigua als pobles i a les cases i com, posteriorment, s’incrementava el seu ús. També es parlarà dels períodes de sequera i de les fonts dels pobles que avui, més que punts d’aigua, són espais emblemàtics per als seus municipis.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: