Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Xarxa de Museus de les Comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre presenta un llibre il·lustrat

El llibre, adreçat sobretot a les famílies, proposa, de manera divertida, una recerca de centenars d’objectes pels museus i espais patrimonials

Presentació a la Catedral de Tarragona del llibre il·lustrat editat per laXarxa Territorial de Museus de les Comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre Presentació a la Catedral de Tarragona del llibre il·lustrat editat per laXarxa Territorial de Museus de les Comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 22 Novembre 2021 11:15

La Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Tarragona i les Terres del'Ebre va presentar el passat 17 de novembre al Museu Diocesà de Tarragona, un nou projecte editorial que proposa una manera lúdica d'aproximar els museus catalans locals a grans i petits. Es tracta d'un llibre il·lustrat on hi apareixen els 13 museus representats i que ja es pot adquirir per 12 euros als mateixos espais museístics.

El llibre, adreçat sobretot a les famílies, sorgeix d'una col·laboració amb l'editorial Mediterrània i la seva proposta de crear un llibre que representi cada un dels 13 museus de la Xarxa que, il·lustrats per Miguel Bustos, presenten el seu patrimoni a l'estil britànic 'On és Wally? '. Aquesta és la primera publicació conjunta de la Xarxa Territorial de les Comarquesde Tarragona i les Terres del'Ebre des de la seva creació.

A la recerca de les peces amagades

A través de les seves pàgines els lectors poden cercar peces amagades entre les diferents il·lustracions. Hi ha diferents nivells de dificultat perquè grans i petits hi puguin jugar alhora que aprenen i descobreixen l’oferta cultural de Catalunya. Una pàgina final ofereix curiositats per seguir buscant en les il·lustracions. Perquè sigui el més accessible possible a tots els públics, aquesta part final disposa d'un codi QR que permet ampliar la mida de lletra i alhora permet fer una lectura de pantalla per a personesamb dificultats visuals.

El projecte ha comptat amb l'assessorament d'una pedagoga i treballadora social que ha assessorat en temes de gènere, igualtat, família i diversitat cultural. Una iniciativa que té vocació de creixement i vol esdevenir la primera col·lecció per públic familiar del patrimoni museístic català.

La col·lecció 'Cerca i Troba'

Aquest és un projecte transversal amb el qual també participen la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran i la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona, que també han realitzat el seu propi llibre, sempre amb persones il·lustradores de cada territori. La col·lecció 'Cerca i Troba' està formada de moment per cinc llibres.Es tracta d’una col·lecció, que tot i estar formada per llibres de patrimoni local, vol créixer i englobar el divers patrimoni museístic català, de manera amena i divertida.

El projecte editorial 'Cerca i troba' de les xarxes territorials de Museus de Catalunya, de caràcter transversal i territorial, té un clar vessant educatiu i una vocació de donar a conèixer el patrimoni local a tot el país a través d'una àmplia distribució per tot el territori. Seran presents en tots els museus de les xarxes, en llibreries importants de territoris de parla catalana (Catalunya, Rosselló, Andorra,País Valencià i Illes Balears) biblioteques públiques i plataformes de venda en línia. S'han publicat en quatre idiomes –català, castellà, anglès i francès–, incorporant l’aranès en el cas dels museus de terres de Lleida i Aran. A més, es poden adquirir a un preu assequible.

Podeu fer una ullada al llibre des d’aquest enllaç:

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: