Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El REC projectarà una vintena d'estrenes i manté l'aposta pel format híbrid

El Festival Internacional de Cinema de Tarragona ofereix un ventall de les noves veus en la 21a edició

Imatge de la presentació del festival REC, a l'Antiga Audiència de Tarragona Imatge de la presentació del festival REC, a l'Antiga Audiència de Tarragona ELOI TOST / ACN
Cultura ACN
Dimarts, 16 Novembre 2021 15:38

El Festival Internacional de Cinema de Tarragona, el REC, projectarà una vintena d'estrenes a nivell de Catalunya i de l'Estat en la 21a edició, que se celebrarà de l'1 al 8 de desembre. El certamen manté l'aposta pel format híbrid que va començar l'any passat per la pandèmia, si bé el gruix de les propostes es podran veure en diferents espais de la ciutat com el Teatre Tarragona, l'Antiga Audiència, el Teatret del Serrallo o el Caixa Fòrum. Un dels atractius serà la secció de concurs Òpera Prima, en la qual onze pel·lícules competiran pel premi del festival. El director del REC, Javier García Puerto, ha destacat que la vessant competitiva "ofereix un ventall de les noves veus" i estils cinematogràfics d'autors debutants.

La projecció inaugural serà l'1 de desembre amb 'Sis dies corrents', de la catalana Neus Ballús, que es reproduirà dos dies abans de la seva estrena a les sales. Al certamen s'hi podran veure una trentena de films de països d'arreu del món, que reflecteixen diferents realitats socials "que trenquen estereotips", ha dit el director. De fet, més d'un 70% de les peces seran de fora de l'Estat.

Puerto ha remarcat que per portar estrenes a la ciutat "cal un treball de recerca, de saber què està succeint al mercat". Entre les pel·lícules que competiran hi ha 'Virgin blue', 'Silent night', 'The alleys' o 'Karnawal'. A banda, les cintes que encara no tenen distribució comercial a l'Estat optaran al premi del públic.

Per complementar la secció de concurs d'òperes primes també hi ha diferents cicles, com 'Fake Reality', "que parla de mons paral·lels o evasius als quals ens enfrontem al món actual", ha assenyalat. També s'ha creat enguany el cicle 'Second round', pensat per exhibir estrenes de directors que ja han passat pel festival anys enrere; o el cicle 'Visibles', de cinema documental. A més, hi haurà un racó per al cinema local amb el cicle 'Autors de Tarragona'.

Finalment, el REC ha volgut consolidar l'aposta pel format en línia, que es presentarà en els propers dies. "La versió online és complementària de la física", ha afirmat Puerto.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: