Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Teatre Fortuny va reviure els 50 anys d'Òmnium Baix Camp

Més de 600 persones es van reunir al Teatre Fortuny per celebrar l’aniversari de l’entitat

Més de 600 persones es van reunir al Teatre Fortuny per celebrar l’aniversari d'Òmnium Baix Camp Més de 600 persones es van reunir al Teatre Fortuny per celebrar l’aniversari d'Òmnium Baix Camp ÒMNIUM BAIX CAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 15 Novembre 2021 08:49

Dissabte al vespre, el Teatre Fortuny va viure un acte ple d’història, música i reconeixement. Les més de 600 persones que van assistir a l’acte van poder fer un viatge en el temps i recordar alguns dels fets i accions més importants que ha viscut el territori a través d'Òmnium Baix Camp.

L’acte va començar amb l’actuació de la ReusBigBand interpretant unes peces musicals i amb la sorpresa final quan els Canya d’Or van pujar a l’escenari per fer una actuació conjunta final. El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, també va estar present a l’acte a través d’un missatge gravat, agraint tota la feina feta durant aquest 50 anys i felicitant la seu d’Òmnium Baix Camp.

La companyia de teatre La Gata Borda va ser l’ encarregada de conduir l’acte representant, a través de diferents escenes teatralitzades, accions i fets remarcables de la historia d’Òmnium Baix Camp. Com per exemple, en els inicis quan Òmnium donava classes de català al Centre de Lectura i organitzava lligues de debat. També quan la seu d’Òmnium Baix Camp, durant la rebuda de la flama olímpica de Barcelona ‘92, va esdevenir centre d’operacions de la campanya "Freedom for Catalonia" i, revivint la caiguda de fulletons des dels balcons de la plaça Mercadal, la platea del Teatre Fortuny és va omplir d’octavetes que queien dels pisos superiors amb el mateix missatge que als anys 90.

La cantant Montse Castellà i l’acordionista Guillem Anguera van ser els encarregats de l’acompanyament musical de l’acte interpretant diversos temes,vivint un moment molt especial quan interpretaven L’estaca de Lluís Llach i el Teatre Fortuny es va unir per cantar conjuntament.

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i el president d’Òmnium Baix Camp, Emili Argilaga, van donar el punt institucional a l’acte amb els seus parlaments. Mauri va recordar la importància de les seus territorials i el paper essencial que fan arreu del territori i va animar a seguir treballant per un país millor i lliure.

                                                           Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium Cultural: 

Marcel Mauri acte Òmnium Baix Camp

L’acte va finalitzar amb les persones que formen i han format part d’Òmnium damunt de l’escenari i el Teatre Fortuny dempeus cantant l’himne Nacional de Catalunya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: