Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Oreja de Van Gogh, Don Patricio, Rozalén, Beret, Oques Grasses i Macaco, a les Decennals de Valls

Les festes presenten una programació plural, on també destaca el concert '10 de les Decennals', amb Manel, Buhos o Els Pets, el talent vallenc o l'estrena de Dagoll Dagom

La Oreja de Van Gogh, un dels grups convidats a les Festes Decennals 2021+1 de Valls La Oreja de Van Gogh, un dels grups convidats a les Festes Decennals 2021+1 de Valls CEDIDA
Cultura Josep Cartanyà
Dijous, 11 Novembre 2021 12:35

Les Festes Decennals de Valls 2021+1 han presentat avui la programacio artística que es desenvoluparà, entre divendres 28 de gener i diumenge 6 de febrer del 2022, en cinc escenaris diferents -La Vela Principal, el Centre Cultural, el Teatre Principal, l'escenari de la Cooperativa Agrícola i el pavelló del Fornàs-, programats per les comissions d'arts escèniques i música. L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha destacat que la programació de les Decennals "serà per a tothom, amb preus assequibles", alhora que seran una bona oportunitat  "per donar a conèixer els i les artistes de Valls i el seu talent".

Per la seva banda, el director artístic de les Decennals 2021+1, Jordi Bertran, ha remarcat que el programa artístic serà "plural i divers, on tothom hi trobarà algun element interessant". Bertran ha volgut posar en valor la qualitat i creativitat de les propostes, algunes de les quals s'estrenaran a Valls i d'altres seran úniques a la demarcació de Tarragona, que només es poden trobar a Barcelona, Madrid o en gires internacionals. 

Els grans concerts a la Vela Principal

La Vela Principal, portada des de Roma i instal·lada a l'esplanada del Fornàs, tindrà capacitat per a 5.500 persones dretes o 2.000-2.300 assegudes i acollirà els concerts de gran format per audiències àmplies. Per aquest escenari hi actuaran artistes com Don Patricio (divendres 28 de gener), Rosario (dissabte 29 de gener), Oques Grasses (diumenge 30 de gener), Rozalén + La Oreja de Van Gogh (dimecres 2 de febrer, doblet al mateix concert), Macaco + La Pegatina (dijous 3 de febrer, doblet) i Beret (divendres 4 de febrer). 

El dimarts 1 de febrer, el veterà Ray McVay liderarà la internacional Glenn Miller Orchestra, que actuarà entre els dos concerts que oferirà l'Orquestra Maravalla. Seran les formacions protagonistes del clàssic ball de gala.

La cloenda de la Vela Principal serà el concert "10 de les Decennals" (dissabte 5 de febrer), una síntesi de l'escena musical en català del moment amb deu artistes que difícilment es veuen junts en un únic espai: Buhos, Els Amics de les Arts, Els Pets en les seves quatre Decennals, Itaca Band, Joan Dausà, Manel, Miquel del roig, Suu, Zoo i Maria Jacobs.

Precisament l'artista vallenca, Maria Jacobs, que ha estat present a la roda de premsa de presentació com a membre de la comissió, ha anunciat que presentarà el nou disc en el marc de les Decennals. Jacobs s'ha mostrat molt agraïda pel fet que, esdeveniments d'aquesta magnitud, "comptin amb els artistes de casa".

Musicals, lírica i internacionalitat al Centre Cultural

El Centre Cultural presenta una programació marcada pels musicals, per la lírica i per les obres de festival que, en paraules dels delegats de la comissió artística participativa, Ricard Farré i Pilar Jiménez, "no és possible veure en les temporades estables amb què compta habitualment la ciutat". El teló del Centre Cultural, que s'ha renovat tècnicament, serà l'escenari d'artistes i propostes com la de la soprano María Bayo (divendres 28 de gener), Los Vivancos, Mayumana, la gira dels 50 anys de "Queijo" -el mític i trencador espectacle de flamenc de Salvador Távora-, la coproducció vallenca 'La Flauta Màgica', així com els tres musicals 'La filla del mar' del Grec de Barcelona, 'El Petit Príncep' i el familiar 'Bye Bye Monstre', que estrenarà la històrica companyia Dagoll Dagom.

KM 0 vallenc al Teatre Principal

El Teatre Principal serà l'escenari Km 0 vallenc, amb les actuacions de la pallassa de projecció internacional, Pepa Plaa, les actriuss Mar Ulldemolins -amb David Verdaguer- i Cristina Murillo, l'actor Ricard Farré, la cantant Mariona Escoda, els músics Medir Bonachí i Francesc Sans -aquest acompanyant el cantator Roger Mas-, que repeteix a les Decennals, i l'estrena de la creació de dansa 'La boda', dirigida per Mònica Cervantes amb la partiipació de vallenques i vallencs que han sortit de l'Escola Adagi. 

Narració oral i el Festival EVA, a la Cooperativa Agrícola

L'escenari de la Cooperativa Agrícola s'incorpora al programa amb una proposta de narració i peces de petit format protaonitzada per vuit espectacles amb el lema '7 Candeles i una llibertatària', set dones protagonistes i una creació amb accent LGTBIQ dedicada a 'Ocaña, reina de las Ramblas'.

Aquesta programació està associada al Festival En Veu Alta (EVA) que cada any se celebra a diferents municipis del Penedès i a Pradell de la Teixeta (Priorat). La seva directora artística, Jordina Biosca, hi presentarà 'Màquines sexuals', Sandra Rossi amb 'Los jardines de Dionisio', centrats en el món del vi, Sherezade Bardají amb els contes eròtics de 'Nua' i el 'Cabaret Pagès' d'Esperanceta de casa Gassia, la brevetat feta espectacle amb Assumpta Mercader i Maria Carretero en 'Curts crus', els boleros en format de contes musicals de Mònica Torra, i una producció pròpia sobre els elements patrimonials del fet casteller i el seguici cerimonial de Valls, integren aquest escenari.

Músiques d'arrel i orquestres

El pavelló del Fonràs acollirà les orquestres de ball i una revetlla jove, mentre que Les Violines lideraran la programació d'arrel centrada a la vela de la plaça de l'Oli.

El regidor de Cultura, Marc Ayala, ha avançat que, a principis de desembre, es posaran a la venda els abonaments per als concerts i les representacions, que comptaran amb preus socials. També s'està treballant en alguns altres espais, la programació dels quals, de moment, no s'ha desvetllat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: