Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Ball de Malcasats de Torredembarra inicia una campanya de micromecenatge per aconseguir els vestits

La campanya de Verkami, que s'allargarà fins el 19 de desembre, té l'objectiu d'estrenar els vestits per la Festa Major de Santa Rosalia de 2022

El Ball de Malcasats de Torredembarra recuperat es va estrenar davant del públic, a la Festa Major de Santa Rosalia d'enguany, però sense el vestuari adequat. A la imatge, les tres autoritats del ball satíric El Ball de Malcasats de Torredembarra recuperat es va estrenar davant del públic, a la Festa Major de Santa Rosalia d'enguany, però sense el vestuari adequat. A la imatge, les tres autoritats del ball satíric RODRIGO SICILIA / ARXIU
Cultura Josep Cartanyà
Dimecres, 10 Novembre 2021 10:04

El Ball de Malcasats de Torredembarra ha donat el tret de sortida, aquest dimecres 10 de novembre, a la campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per aconseguir finançament per a la confecció dels vestits que necessita l'entitat. L'associació, que es va fundar el 2020 i que va actuar per primer cop en públic -sense el vestuari- en la darrera Festa Major de Santa Rosalia, s'ha marcat com a objectiu mínim assolir ingressar 2.000 euros. Un cop s'hagi arribat a aquesta xifra, la resta es destinarà a pagar el cost de la campanya i a invertir en vestuari i complements per al ball. La campanya de finançament s'allargarà fins el 19 de desembre i l'estrena dels vestits del Ball de Malcasats està prevista per Santa Rosalia de 2022.

El president del Ball de Malcasats de Torredembarra, Gerard Recasens, ha explicat que les actuacions estan formades per 11 personatges: "Són quatre parelles, cadascuna de les quals s'identifica amb un ofici o rol històric relacionat amb Torredembarra -indians, obrers, pescasdors i boters- i les tres autoritats, l'alcalde, el mossèn i el cap de la Policia Local". Recasens ha dit que el ball parlat representa "les discusions matrimonials de les quatre parelles, amb referències satíriques a l'actualitat municipal, de Catalunya i d'Espanya, fins que apareixen les tres autoritats per posar odre i tancar el ball". El ball també està amenitzat per una peça musical creada expressament per a l'ocasió, que va ser composada Ana Flores.

L'entitat ha destacat la qualitat que tindrà el vestuari, que estarà confeccionat per una professional especialitzada en moda teatral.

La regidora de Cultura, Núria Batet, i el president del Ball de Malcasats de Torredembarra, Gerard Recasens, mostren el cartell de la campanya: 

Núria Batet i Gerard Recasens

Un ball pioner a la Catalunya Nova

La regidora de Cultura de Torredembarra, Núria Batet, ha destacat durant la roda de premsa de presentació que el Ball de Malcasats de Torredembarra destaca "per la singualaritat dels seus personatges arrelats a la vila, cosa que el fan molt característic del nostre poble". Batet també ha posat en valor que es tracta d'un ball satíric pioner al Camp de Tarragona i al Penedès, donat que l'any 1849 ja està documentada una actuació del ball. A la resta de poblacions del territori no es comencen a trobar actuacions documentades de balls parlats fins al 1862.

Actualment, Torredembarra compta amb quatre balls parlats: Ball de Diables, Ball de Gitanes, Ball de Serrallonga i Ball de Malcasats.

Les persones que estiguin interessades en col·laborar amb la campanya de micromecenatge poden fer els seus donatius a través d'aquest enllaç: https:/vkm.is/malcasats. Tot fa preveure que la campanya serà un èxit ja que, en les primeres dues hores, ja s'havien aconseguit més de 300 euros.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: