Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els secrets del cementiri de Reus, al descobert

Comencen les visites nocturnes i teatralitzades a càrrec de La Gata Borda

Imatge d'un instant de la visita guiada al cementiri, a càrrec de La Gata Borda Imatge d'un instant de la visita guiada al cementiri, a càrrec de La Gata Borda MARC BUSQUETS
Cultura Marc Busquets-Reus Digital
Dimecres, 27 Octubre 2021 15:38

Minuts abans de les 7 de la tarda, l'hora prevista per a la primera de les visites teatralitzades al Cementiri general de Reus, encara s'hi veu. El grup de visitants s'espera pacient, a l'exterior, amb els tiquets preparats. Un cop a l'interior, passat el vestíbul, el llarg camí central s'ha guarnit amb punts de llum, a terra.

Un espai per al repòs etern de "tots els reusencs"

Qui dona la benvinguda als presents és ni més ni menys que l'artífex del cementiri reusenc, Josep Sardà i Cailà. Explica que la seva intenció va ser la de construir un espai per al repòs etern de "tots els reusencs". A partir d'aquí, l'itinerari permet fer una passejada per les tombes i panteons de ciutadans il·lustres, però també per les dels veïns anònims. Tots ells, això sí, tenen una història. I La Gata Borda les revela totes.

'Els Tres Gitanets' de Joan Rebull, una de les parades de la ruta pel cementiri (M.B.): 

Els Tres Gitanets Joan Rebull

La directora del col·lectiu, Ester Cort, admet "nervis" al grup perquè "això d'avui és pràcticament una estrena". L'any passat, com que les restriccions sanitàries eren més severes, el cicle de visites de nit no es va poder fer. Enguany, per tot plegat "teníem moltes ganes de tornar". En essència, assenyala, l'activitat permet la descoberta d'un patrimoni segons com desconegut, però ric i divers. "A través de diferents escenes, els assistents coneixen la història del cementiri i diversos fets rellevants a la ciutat", conclou.

Els intèrprets de La Gata Borda encarnen els difunts, en comparteixen records i guien els presents cap a la següent etapa del recorregut. Dimecres i dijous encara hi haurà més sessions de les visites.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: