Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Festival Guant de Valls torna amb vuit espectacles del 9 al 15 de novembre

La mostra de teatre de titelles recupera la internacionalitat amb companyies vingudes d'arreu de Catalunya i d'Itàlia

El director del Festival Guant, Eudald Farré, amb una de les capses de teatre en miniatura El director del Festival Guant, Eudald Farré, amb una de les capses de teatre en miniatura JOSEP CARTANYÀ
Cultura Infocamp/ ACN
Dimarts, 26 Octubre 2021 13:29

Valls recupera la internacionalitat del Festival de Teatre de Titelles, el Guant, amb companyies vingudes d'arreu de Catalunya i d'Itàlia. Es representaran un total de vuit espectacles del 9 al 15 de novembre. Després de l'anterior edició que es va haver de retardar al desembre, amb presència només de companyies del territori i aforament limitat, Valls celebra que la 17a edició torni a a gaudir de la plena presencialitat, amb el 100% d'aforament al teatre. El Teatre Principal centralitza una programació que també estén, com és habitual, als teatres d'Alcover i Morell. La nota internacional la posarà el titellaire italià Dario Moretti. Pel que fa a companyies catalanes, Festuc Teatre i Tactilicuä & Da Capo, entre les propostes destacades del Guant.

El regidor de Cultura de Valls, Marc Ayala. ha destacat, com a novetat d'enguany, que el festival presenta un abonament especial per als espectadors que vulguin gaudir de diferents espectacles. Per primera vegada, s'oferirà l'Abonament Guant, que comprèn tres espectacles per un preu de 12 euros- en el cas que es disposi del carnet Amics dels Teatres-, o de 18 euros, per a la resta de públic. Les localitats es posaran a la venda, aquest dimecres 27 d'octubre, amb una jornada intensiva de venda anticipada d'entrades a la taquilla del Teatre Principal de Valls, de 12 a 14h i de 18 a 21h. La taquilla també estarà oberta en el seu horari habitual, els dimecres de 18 a 21h i els divendres de 12 a 14h. També es podran reservar a través dels canals online valls.cat o conventarts.cat, per la representació d'Alcover. A més, es podran comprar les entrades una hora abans de l'inici de cada espectacle.

Teatre en miniatura, l'atractiu del 'Guant' 2021

Les escoles de Valls podran gaudir de dos espectacles que es faran en exclusiva per als nens i nenes. El director del festival Guant, Eudald Farré, ha destacat l'experiència del teatre en miniatura 'Lambe-Lambe' (dimarts 9 i dimecres 10 de novembre), "una tipologia de teatre en miniatura, amb titelles dins d'una capsa, que té el seu origen al teatre de carrer del Brasil". La pecualiaritat és que un sol intèrpret presenta la seva obra en dos minuts només per a un o dos espectadors, que escolten el que passa a dins de la capsa a través d'uns auriculars. 

L'exposició 'Teatre Lambe-Lambe: Espectacles en miniatura per a un sol espectador' estarà present durant els dies del festival i fins el 3 de desembre al vestíbul del Teatre Principal. 

L'altra funció exclusiva per a les escoles serà 'Genovesa, narratives teatrals: Mireu allà dalt' (dijous 11 de novembre), un espectacle per descobrir el món casteller d'una manera lúdica i per reviure la certesa que les coses que ens meravellen ens fan mirar amunt.

L'històric Centre de Titelles de Lleida inaugurarà el festival

El muntatge 'La Jana i els 3 Ossos' (divendres 12 de novembre, a les 18:30h), del Centre de Titelles de Lleida, serà l'encarregat d'inaugurar la 17a edició del Festival Guant. Un espectacle que versiona el conte popular 'La Rínxols d'Or'.

Per altra banda, Festuc Teatre d'Igualada presentarà 'La llàntia meravellosa' (dissabte 13 de novembre, a les 18h), un espectacle per públic familiar que parla de la història d'una nena que descobreix una llàntia amb un geni a dins que li concedirà tres desitjos. La companyia barcelonina Tactilicuä & Da Capo, presentarà 'Vols de cor', una adaptació lliure de l'òpera 'Les noces de Fígaro' (diumenge 14 de novembre, a les 18h) de Mozart. Es tracta d'un espectacle de titelles amb cant d'òpera i música en directe, el qual ofereix una mirada diferent, fresca i moderna.

El festival s'internacionalitza

La nota internacional la posarà el titellaire italià Dario Moretti, que presentarà 'Un giorno' (diumenge 14 de novembre, a les 11h, a Valls; diumenge 14, a les 17:30h, al Convent de les Arts d'Alcover; o dilluns 15 de novembre, a les 12h, al Centre Cultural del Morell). Un espectacle per als menuts que esdevé un viatge ple d'imatges, de música, de cançons i de petites històries que travessa nou ciutats imaginàries creades amb fusta tallada i baix-relleus molt acolorits.

'                                                                                              Un giorno' (Segni, 2017): 

Un giorno titelles fotògrafi Segni 2017

Un espectacle per a adults fet per joves 

Una altra de les sorpreses de la programació és 'Quanta, quanta guerra...', un muntatge de Farrés Brothers & cia que parla de la necessitat de volar del niu i conèixer món a trvés de les paraules escrites fa 40 anys per l'escriptora Mercè Rodoreda, dites per un jove d'avui. Un espectacle basat en la Guerra Civil "per a adults i fet per joves", com ha explicat Eduald Farré, ja que els seus actors són dos joves de 17 i 19 anys. Aquest espectacle també es representarà en exclusiva per als estudiants dels instituts de Valls, amb qui es farà un col·loqui després de la funció.

Taller de construcció de titelles i solidari

Una de les propostes més especials del Guant és 'Titelles per llepar-se els dits', presentat per Clara Algaba, un taller de construcció de titelles on els objectes de cuina són els protagonistes. Per accedir-hi, cada participant haurà de portar un quilo d'aliments, que anirà en benifici del menjador social La Taulada. L'aforament d'aquest taller és limitat i cal reservar la plaça a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: