Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Carrutxa participarà en el V Simposi Internacional de Focs Festius a la Mediterrània

L'etnòleg Salvador Palomar presentarà a Palma una ponència marc dedicada a les funcions del personatge del diable o el dimoni a les festes populars

Imatge d'arxiu del Ball de Diables de Reus Imatge d'arxiu del Ball de Diables de Reus ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 22 Octubre 2021 09:02

Aquest cap de setmana, l'entitat Carrutxa participarà en el V Simposi Internacional de Focs Festius a la Mediterrània, que enguany està dedicat a la festa, el dimoni i el foc. Les diferents conferències se celebraran al Teatre Mar i Cel de Palma.

Per part de l'entitat reusenca, l'etnòleg Salvador Palomar presentarà una ponència marc dedicada a les funcions del personatge del diable o el dimoni a les festes populars: el Ball de Diables, els diables a les danses i els balls parlants o en la festa de Sant Antoni, entre d'altres.

El 2017, l'entitat va organitzar, a la ciutat, amb el suport de l'Ajuntament de Reus i el Departament de Cultura de la Generalitat, el II Simposi que va centrar la seva atenció sobre el foc a les festes hivernals. El primer fou a Vic i posteriorment s'ha celebrat a Gandia i a Andorra.

Enguany, aquest simposi ha estat organitzat pel Consell de Mallorca i l'Institut Ramon Muntaner.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: