Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les Decennals estrenaran 'La Flauta Màgica' de Mozart, la primera producció pròpia d'òpera de Valls

L'elenc estarà integrat per solistes de renom com el tenor David Alegret o les sopranos Marta Mathéu i Isabella Gaudí / Hi participaran totes les corals de Valls i actors i actrius locals

D'esquerra a dreta, Jordi Bertran, director artístic de les Decennals; Dolors Farré, alcaldessa de Valls; Roger Padullés, tenor i codirector de l'òpera i Xavier Pastrana, director musical D'esquerra a dreta, Jordi Bertran, director artístic de les Decennals; Dolors Farré, alcaldessa de Valls; Roger Padullés, tenor i codirector de l'òpera i Xavier Pastrana, director musical PERE TODA
Cultura Infocamp/ ACN
Dijous, 14 Octubre 2021 13:15

Les Festes de les Decennals 2021+1 de Valls estrenaran 'La Flauta màgica' de Mozart el pròxim 3 de febrer al Centre Cultural. L'obra és una producció pròpia adaptada pel tenor vallenc Roger Padullés, que també codirigirà l'òpera més popular del geni de Salzburg. La proposta, impulsada per la Fundació de les Decennals, és una versió adaptada per a tots els públics, que tindrà aproximadament dues hores de durada i que manté les parts originals cantades en alemany. En la producció hi participaran solistes de reconegut prestigi com ara el tenor David Alegret, les sopranos Marta Mathéu i Isabella Gaudí o el baríton Toni Marsol. La proposta també comptarà amb la participació de totes les corals de Valls i de diversos actors i actrius locals.

'La Flauta màgica' és el primer espectacle que es desvela de la programació artística del Centre Cultural durant les Decennals. L'obra ha estat impulsada per la Fundació de les Decennals, seleccionada pel grup d'arts escèniques de la comissió artística i compta amb la participació en l'estructura de producció de l'associació vallenca Amics de la Música.

A la roda de premsa de presentació, el tenor i codirector de l'òpera, Roger Padullés, ha posat l'accent que aquesta òpera "és molt especial" perquè serà d'aquells projectes de ciutat que acabaran recordant-se tant pel públic com per les emocions que despertarà. Padullés ha dit que l'adaptació conservarà el caràcter popular que ha tingut històricament 'La Flauta màgica": "tindrà una posada en escena divertida i fresca, que farà que la gent s'ho passi bé".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha destaca que aquesta producció pròpia és una mostra que "les Decennals tindran accent vallenc", alhora que també serà "una aparador del talent que hi ha". Al seu torn, el director artístic de les Decennals, Jordi Bertran, ha assenyalat que el Centre Cutural s'està posant a punt amb els treballs de millora tant de l'escenari com de l'equipament en general, que permetran acollir espectacles com aquest. Bertran també considera que la programació de les Decennals permetrà tant al públic local com visitant "fer un passeig d'espectacles" per descobrir els espais culturals, des dels Teatres de Valls fins al Convent del Carme.

Producció km0

Padullés ha fet una versió adaptada per a tots els públics, d'aproximadament dues hores de durada i que manté les originals parts cantades en alemany. De fet, la producció introduirà la figura d'un narrador que presentarà les diferents escenes per tal de fer més accessible a l'espectador les peces en alemany. L'actor vallenc Ricard Farré serà l'encarregat de donar veu a aquestes narracions que faran entrar els espectadors en l'essència de l'obra.

Padullés compartirà la direcció d'escena i la producció de l'espectacle amb la vallenca Bàrbara Flores, qui ha treballat amb anterioritat com ajudant de direcció al Teatro Español de Madrid o al Teatre Nacional de Catalunya. A més, el tarragoní Xavier Pastrana s'encarregarà de la direcció musical. Pastrana ha dit que l'orquestera estarà formada per músics del territori, en concret, per una quinzena d'instrumentistes de corda i vent.

L'adaptació de 'La Flauta màgica' per a les Decennals serà una producció genuïnament vallenca, amb la participació de totes les corals de Valls i de diversos actors locals. El dissabte 30 d'octubre s'iniciaran les audicions per conformar els cors de l'òpera amb intèrprets locals. Una de les parts més difícils d'executar serà assumida pel Cor Infantil Sant Esteve de Vila-Seca amb la participació d'infants de la ciutat. A banda dels treballs per grups que es faran després de les audicions generals, la setmana del 17 al 25 de gener se celebraran els assajos generals amb tot l'elenc artístic.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: