Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Biblioteca de Constantí presenta una programació d’activitats estable amb diverses novetats

Una de les novetats serà la represa de les sessions del projecte LECXIT i també destaquen els clubs de lectura

L'alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, la regidora de Cultura, Dolors Fortuny i la directora de la Biblioteca, Vanesa Gutiérrez, van presentar la nova programació de la biblioteca L'alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, la regidora de Cultura, Dolors Fortuny i la directora de la Biblioteca, Vanesa Gutiérrez, van presentar la nova programació de la biblioteca AJUNTAMENT DE CONSTANTÍ
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 08 Octubre 2021 00:24

La Biblioteca Municipal de Constantí ha presentat la programació d’activitats del darrer trimestre de l’any, que s’espera que puguin tenir continuïtat durant l’any 2022. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, la regidora de Cultura, Dolors Fortuny i la directora de la Biblioteca, Vanesa Gutiérrez. Des de la Biblioteca s’ha treballat en una programació estable i periòdica, amb activitats que tindran una periodicitat i també que compten amb la participació d’un grup estable d’assistents.

La directora de la Biblioteca, Vanesa Gutiérrez explica que l’objectiu d’aquestes activitats és “fomentar l'hàbit lector i difondre la cultura en general, i sobretot crear vincles entre persones”, reivindicant la biblioteca com un espai de trobada i socialització. Algunes d’aquestes activitat s’havien d’estrenar durant l’any 2020, però la pandèmia va obligar al seu ajornament.

Clubs de lectura

Dintre de les activitats destaquen els clubs de lectura, alguns ja habituals, com el Club de Lectura d’adults (amb periodicitat mensual) o el Club de Lectura juvenil, també de periodicitat mensual i adreçat a joves entre 14 i 17 anys, que compta amb Sílvia Palazón com a dinamitzadora. Com a novetat, aquest trimestre es presentaran dos clubs de lectura nous: un Club de lectura fàcil i un Club de lectura en família.

El Club de lectura fàcil es realitzarà en col·laboració amb l'Oficina de Català de Constantí, del CPNL, amb la finalitat. apropar la lectura a persones amb dificultats lectores. Pel que fa al Club de Lectura en família està destinat a nens i nenes d'entre P4 a 1r, acompanyats d'un adult. Constarà de sessions on hi haurà molt de joc i dinàmiques diverses per tal d'afavorir el fet de compartir reflexions i sentiments amb els nens.

El projecte LECXIT, principal novetat

Una de les grans novetats de la programació serà la represa de les sessions del projecte LECXIT, un programa d’acompanyament lector de la Fundació Bofill que té per objectiu impulsar l'èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora i es basa en la tasca de persones voluntàries que comparteixen una hora a la setmana amb els nens i nenes que formen part del projecte.

A banda d'aquestes activitats estables i periòdiques, la Biblioteca continuarà programant també altres activitats habituals com són les sessions de bibliocontes per a públic infantil i familiar o la ja tradicional marató de lectures per la Marató de TV3. Aquest curs també està previst continuar amb el projecte “Mirmiga, la formiga que amaga llibres dins el cau!” que promou la Biblioteca Municipal de Constantí en col·laboració amb les escoles del municipi: Escola Centcelles i Escola Mn Ramon Bergadà”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: