Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arrenca 'Terrània', l'edició més esperada del Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc

El Museu del Pessebre de Catalunya s'incorpora enguany a una edició, amb 27 ceramistes, que recupera les activitats amb algunes limitacions

Aquest cap de setmana del 24, 25 i 26 de setembre Montblanc tornarà a viure Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica Aquest cap de setmana del 24, 25 i 26 de setembre Montblanc tornarà a viure Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica MONTBLANC MEDIEVAL
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 24 Setembre 2021 13:21

Aquest cap de setmana del 24, 25 i 26 de setembre Montblanc tornarà a viure Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica, que arriba a la divuitena edició després de la cancel·lació de l’any passat.

L’Ajuntament de Montblanc, organitzador del festival a través de l’Oficina de Turisme, ha adaptat el programa a la nova situació provocada per la pandèmia. Malgrat la incertesa durant els mesos de preparació i algunes limitacions obligades, el festival tindrà una estructura similar a la de les darreres edicions.

Sant Francesc, epicentre del Terrània

Com sempre, l’espai central estarà ubicat a l’antiga església i el claustre de Sant Francesc. L’accés serà gratuït però amb control d’aforament i un únic sentit de circulació dins l’espai. A la plaça de Sant Francesc hi haurà una carpa on s’hi realitzaran els tallers.

El programa estarà adaptat per a dispositius mòbils com ja es venia fent i es pot consultar a www.terrania.cat on s’incorpora la possibilitat de reservar els tiquets per participar als tallers mitjançant un codi QR.

Participació de 27 ceramistes

Montblanc tornarà a ser punt de trobada de ceramistes i públic aficionat a la ceràmica artística. Les circumstàncies excepcionals han fet que hi prenguin part 27 ceramistes: 12 de Catalunya, 9 de França, 5 d'Espanya i 1 de Luxemburg. Hi ha un equilibri entre participants veterans i novells, amb cinc que s’estrenen.

Per tal de garantir distàncies de seguretat i espais diàfans no hi haurà cap territori convidat. Per a 2020 estava prevista la participació d’Àustria, però es va posposar. Cal recordar que en edicions anteriors el festival ha acollit grups de ceramistes vinguts de la República Txeca, d’Alemanya, d’Anglaterra, dels Països Baixos i de Suïssa.

Terrània recurs visitant

Exposicions, demostracions i tallers

El festival sempre ha tingut en les exposicions, les demostracions i els tallers uns dels elements principals. Apropen la ceràmica i donen a conèixer diferents tècniques de treballar el fang.

L’exposició central, ubicada a la Sala Sant Miquel, ja s’havia programat per a 2020: Paisatge de sobretaula, obres realitzades l’any 2019 per Ángel Garraza,
ceramista navarrès afincat a Mungia (Biscaia), de reconeguda trajectòria i que ha exposat arreu.

És habitual que una obra del ceramista convidat protagonitzi el cartell de Terrània, en aquest cas és una terra sigillata en gres xamotat amb carbonació.

Les adaptacions gràfiques i els elements de comunicació han estat realitzats pel dissenyador montblanquí Edgard Salguero de Posters by Leo.

Hi haurà tres exposicions més: 'Surf Instruceràmic' de CovaDangles, de la ceramista cega Natàlia Gual, a la botiga de ceràmica el Be Negre; 'Gaya i els altres', del ceramista Sergi Pahissa, amb presència a Terrània des de 2017, al CIAR, Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre Arrugats, de l’artista montblanquina Isabel Boltà, al Museu Comarcal de la Conca de Barberà.

Al llarg del festival diversos ceramistes participants al festival realitzaran demostracions al claustre de Sant Francesc, amb la col·laboració de Ceràmica Collet i Subministres Anper (proveïdors de totes les edicions del festival).

El diumenge 26 de setembre, a les 12:30h, hi haurà una demostració a càrrec de Natàlia Gual, amb la col·laboració de la botiga el Be Negre de Montblanc.

Els tallers es realitzaran en una carpa muntada a la plaça de Sant Francesc. Es tornarà a comptar amb la participació de Núria Soley, amb el taller de microrakú, i Mar de Fang, amb propostes a partir de la iniciació al torn.

El Museu del Pessembre s'incorpora al 'Terrània'

Com a novetat, hi participa el Museu del Pessebre de Catalunya de Montblanc. A la sala de les Corts Catalanes coordinarà dues activitats. Un taller de realització de figures de pessebre a motlle. I una ponència a càrrec dels germans CastellsBadia, Creu de Sant Jordi 2018, reconeguts escultors de figures de pessebre.

Els tallers s’han programat per a grups reduïts i amb inscripció prèvia: s’eviten les cues i es garanteix el distanciament entre els participants. S’ha canviat el mètode de reserva i de pagament de les activitats. Es fa on-line a través de la plataforma Codetickets amb accés des del web del festival.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: