Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls descobreix la imatge de les Festes Decennals 2021+1

La llum, la festa i el patrimoni prenen força en la imatge gràfica dissenyada per Adrià Batet i Ariadna Pujol, autors d'un disseny net, optimista i innovador

L’acte de presentació de la imatge gràfica de les Decennals 2021+1 ha tingut lloc a la Plaça del Blat i ha comptat amb membres del patronat de la Fundació de les Decennals, els delegats de les comissions participatives, l'alcaldessa Dolors Farré, i el regidor de Cultura, Marc Ayala, entre altres L’acte de presentació de la imatge gràfica de les Decennals 2021+1 ha tingut lloc a la Plaça del Blat i ha comptat amb membres del patronat de la Fundació de les Decennals, els delegats de les comissions participatives, l'alcaldessa Dolors Farré, i el regidor de Cultura, Marc Ayala, entre altres PERE TODA / DECENNALS 2021+1
Cultura Josep Cartanyà
Dimecres, 22 Setembre 2021 19:00

"Aquestes seran unes Decennals extraordinàries. És la primera vegada a la història que les Festes Decennals no se celebraran en un any acabat en 1, tal com es reivindica en el cartell (2021+1)".... Jo diria que aquestes Decennals seran les Decennals de la represa". Amb aquestes paraules s'expressava l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, per anunciar que, després de la pandèmia que va obligar a suspendre-les l'any 21, les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela Ciutat de Valls, se celebraran del 28 de gener al 6 de febrer del 2022.

Moments abans, els artistes Adrià Batet i Ariadna Pujol han descobert aquesta tarda el cartell de les Festes Decennals 2021+1, al temps que afegien amb rotulador "el +1", al costat dels delegats de les diferents comissions participatives i representants del patronat de la Fundació de les Decennals.

Els artistes, en el moment d'afegir el "+1", al cartell descobert de les Decennals (J.C.): 

Decennals cartell artistes pinten 1

Llum, tradició, innovació i.....alegria

Un cartell que recull l'essència de la festa: llum, tradició i innovació, uns valors que l'Ariadna i l'Adrià han volgut transmetre amb un disseny molt molt net, alegre i festiu, i amb una composiicó en diagonal innovadora, dinàmica i optimista. Els autors de la imatge gràfica han explicat que el patrimoni vallenc n'és protagonista amb la combinació en mosaic de mòduls de colors que es converteixen en símbol de pluralitat i diversitat. D'aquest conjunt de colors "alegres i festius" en destaca el blau de les Decennals, el blanc -color de la puresa i de la llum-, i el groc i el taronja, com extrets de la flama de la candela.

El “2021+1” com a protagonista

La selecció de la tipografia dels elements de text té també un paper molt destacat de la nova imatge gràfica, amb lletres clares que ràpidament ens situen. Com element principal de tota la identitat visual tenim un triple joc de paraules en diagonal. En primer terme llegim “Decennals”, i aprofitant la composició ascendent es crea un joc visual on les dues “n” es converteixen en “2”.

En aquest punt però, el protagonisme se l'emporta la fórmula “2021+1”. D'aquesta manera, el cartell ens recorda que, tot i que per primer cop en la història bicentenària de les festes, aquestes no s'han pogut celebrar en un any acabat en “1” a causa de la pandèmia de la Covid-19, els autors remarquen el caràcter extraordinari de les properes Decennals amb el “+1”, aquest últim afegit en un traç manual per Batet i Pujol per reivindicar precisament la tradició.

Moment en què s'ha desplegat la pancarta amb la imatge gràfica de les Decennals 2021+1, des del balcó de la Casa de la Vila (J.C.): 

Decennals cartell i pancarta balcó

El delegat de la comissió de Cultura de les Decennals, Jaume Pros, ha explicat que la tria d'aquests artistes es va fer, bàsicament per dos motius, "perquè sòn de Valls i pel seu talent". Pros ha dit que la comissió que fa fer l'encàrrec no va interferir per a res en el treball dels artistes i només van donar-los tres instruccions: "Que la grafia fós neta i fàcil de llegir, que s'identifiquessin elements objectius de la festa i altrs de subjectiu, i que el cartell i la imatge gràfica fós optimista", després de la pandèmia.

Per la seva banda, el regidor de Cultura de Valls, Marc Ayala, ha recordat que la imatge gràfica és una mostra més que "apostem pel talent local de la ciutat, que serà un actiu d'aquestes Decennals".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: