Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Últim cap de setmana per visitar a Escaladei l'exposició sobre la cultura oral dels paisatges agraris

Els paisatges elegits per a l’estudi han estat el Pla de Sant Jordi de Mallorca, El Rayon de Rocafort d’Occitània, i el paisatge del Priorat de Catalunya

A Escaladei, l’exposició es podrà visitar fins aquest diumenge 5 de setembre de 2021, i serà visitable en horaris d’obertura de la Cartoixa A Escaladei, l’exposició es podrà visitar fins aquest diumenge 5 de setembre de 2021, i serà visitable en horaris d’obertura de la Cartoixa PATRIMONI
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 03 Setembre 2021 10:00

La Cartoixa d’Escaladei ha acollit aquest estiu l’exposició 'La cultura oral dels paisatges culturals agraris de l’Euroregió Pirineus Mediterrània', produïda per l’Institut Ramon Muntaner en el marc del projecte de l’Euroregió Pirineus Mediterrània que porta el mateix títol. La mostra es podrà veure fins el 5 de setembre.

L’exposició és el resultat del projecte de l’Euroregió Pirineus Mediterrània titulat 'La cultura oral dels paisatges culturals agraris de l’Euroregió Pirineus Mediterrània', en el que hi han participat el Consell de Mallorca, l’Institut Ramon Muntaner, Prioritat, Mairie de Roquefort-sur-Soulzon i Le Saloir.

El projecte s’inicià al maig de 2019 i va finalitzar al febrer de 2021. L’objectiu principal ha estat documentar, posar en valor i donar a conèixer els elements immaterials lligats als processos de transformació paisatgística que han derivat dels canvis en l’agricultura i els processos productius.

Els paisatges agraris elegits per a l’estudi han estat el Pla de Sant Jordi de Mallorca, El Rayon de Rocafort d’Occitània, i el paisatge del Priorat com a representant de Catalunya.

Entrevistes orals al Priorat

En el cas del Priorat, la recollida de la informació del projecte es va fer a través d’entrevistes orals semi-dirigides d’una durada d’aproximadament dues hores. Hi van participar Manel Sales, canyisser dels Guiamets; Josep Maria Masip “Cateri”, margener de la Vilella Alta; Alba Porqueres, llauradora de Poboleda; Emili Arbonès, baster de Falset; Carme Simó, pagesa de Bellmunt; i Joan Vaqué, palmer de la Vilella Baixa.

A part de l’exposició, el contingut de les entrevistes quedarà documentat a l’Inventari del patrimoni cultural i immaterial del Priorat.

En el marc del projecte, també s’han celebrat tres jornades tècniques que a causa de la pandèmia s’han fet de manera virtual. Així mateix, l’exposició itinerant es va inaugurar per primer cop en un acte públic al Castell de Falset, el passat 20 de febrer del present any. Podeu veure el vídeo de l’acte en

.

A Escaladei, l’exposició hi estarà del 14 de juny al 5 de setembre de 2021, i serà visitable en horaris d’obertura de la Cartoixa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: