Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Cooperativa Obrera Tarraconense edita el primer calendari "De Tecla a Tecla"

Es podrà adquirir als mercats i mercadets de la ciutat ,fins al 10 de setembre, i a l’estand de les festes, a partir del dia 11

La Cooperativa Obrera Tarraconense ha editat el primer calendari 'De Tecla a Tecla', un calendari genuïnament tarragoní La Cooperativa Obrera Tarraconense ha editat el primer calendari 'De Tecla a Tecla', un calendari genuïnament tarragoní COT
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 31 Agost 2021 12:34

La Cooperativa Obrera Tarraconense ha editat el primer calendari 'De Tecla a Tecla', un calendari genuïnament tarragoní. Diu la tradició no escrita que l’any tarragoní arrenca amb la fi de les festes de Santa Tecla i torna a començar el 23 de setembre de l’any següent. Per aquest motiu, i en el marc del 700 aniversari de les festes, l’entitat centenària vol acostar a la ciutadania un calendari especial i únic.

El calendari l’ha dissenyat Kreative Offensive i està il·lustrat amb imatges del fotògraf tarragoní David Oliete. Es recullen moments íntims, de gresca, alegria i emoció de les festes de Santa Tecla, amb protagonisme pels elements del Seguici i els seus portants. L’objectiu és que els ciutadans, cada vegada que consultin una data al calendari, revisquin moments inoblidables viscuts durant les festes.

Dies internacionals, socials, culturals i efemèrides tarragonines diverses estan marcades en vermell en aquest calendari, que es troba en procés de construcció. Si trobeu a faltar alguna data assenyalada, podeu fer arribar les vostres propostes al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. . Aquest calendari
ha arribat per quedar-se, i la Cooperativa Obrera Tarraconense vol actualitzar-lo any rere any amb les vostres aportacions.

Ja disponible als Mercats de Tarragona i aviat a l’estand de les festes

El calendari 'De Tecla a Tecla' ja es pot aconseguir al Mercat Central de Tarragona i al Mercat de Torreforta. Estarà disponible també als mercadets de la ciutat, fins al pròxim 10 de setembre. Un dia després es podrà adquirir a l’estand de les festes, on també hi trobareu altres productes de marxandatge de les festes de Santa Tecla.

El calendari té un preu de 8 euros, però pots aplegar-te amb amics i familiars per fer una comanda conjunta i aconseguir packs econòmics. Les 25 unitats es vendran a 7,5 euros cadascuna, 50 unitats tindran un preu de 7 euros cadascuna, amb 75 unitats costaran 6 euros i amb 100 unitats el preu baixarà fins als 5 euros.

La Cooperativa Obrera Tarraconense (COT), al costat dels teclers i tecleres

La Cooperativa Obrera Tarraconense vol posicionar-se al costat dels teclers i tecleres, de tarragonines i tarragonins, perquè les festes de Santa Tecla es
visquin com cal durant els 365 dies de l’any. "Consultar el calendari de 'Tecla a Tecla' ha d’esdevenir un costum, una tradició tarragonina més que farà
passar més ràpida l’espera entre unes festes i les següents", afirmen els promotors.

La història de la cooperativa, marcada al calendari

Un dels dies marcats en vermell és l’aniversari de la fundació de la Cooperativa. El dia 3 de setembre de 1904 es constitueix la Cooperativa Obrera Tarraconense, i el 14 del mateix mes, es fa l’assemblea general extraordinària on s’aprova llogar uns baixos al nº 11 de l’antic carrer Hospital, actual Comte de Rius, per 30 pessetes mensuals. Aquest setembre, doncs, la COT commemora el seu 117è aniversari. L’edició del nou calendari serveix per celebrar el lligam entre la cooperativa i la ciutat, que és més viu que mai.

L’objectiu de la fundació era obrir una botiga i vendre gènere sense la intervenció de patrons i contractistes, fomentant el cooperativisme com un mitjà per augmentar el poder adquisitiu dels sous baixos de l’època, eliminant intermediaris per als articles de primera necessitat com sucre, farina, mantega o espelmes, i vendre només amb el marge necessari per pagar despeses de local, acumulant un fons de reserva per a casos de vaga, acomiadament o malaltia; així mateix, l’entresòl s’utilitzaria com a precària sala de juntes i administració.

Inscripcions obertes i novetats per la pròxima temporada

La nova temporada de la Cooperativa Obrera Tarraconense i el Teatre Magatzem està a tocar. Ben aviat es presentaran les novetats de cara a la pròxima temporada, però ja hi ha actuacions confirmades i amb entrades a la venda. Es tracta de l’espectacle ‘La Última’, que arribarà els dies 25 i 26 de setembre de la mà de la companyia Antagonista Teatro, i de l’obra ‘Molt soroll per res’, el 17 d’octubre amb la companyia reusenca La Gata Borda.

L’objectiu de l’entitat és convertir-se en un pol d’atracció d’activitats, organitzacions, tallers i cultura, a través de les aules ubicades en l’edifici modernista, així com en el Teatre El Magatzem, ubicat als baixos de l’edifici. Ja estan obertes, per exemple, les inscripcions per formar part de l’Aula d’Arts Escèniques, on els més petits de la casa s’endinsen en el món teatral.

Pròximament es donaran a conèixer la resta de projectes que arribaran al número 23 del carrer Fortuny.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: