Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La col·lecció de Pilarín Bayés publicarà 'La Petita Història de l'Ermita de la Mare de Déu de la Riera'

L'Editorial Mediterrània ha triat l'ermita modernista de les Borges del Camp entre una de les sis "Petites Històries" que editarà el 2022

La prestigiosa col·lecció de Pilarín Bayés ha triat l'ermita modernista de les Borges del Camp entre una de les sis "Petites Històries" que editarà el 2022 La prestigiosa col·lecció de Pilarín Bayés ha triat l'ermita modernista de les Borges del Camp entre una de les sis "Petites Històries" que editarà el 2022 ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dissabte, 21 Agost 2021 12:42

L'Editorial Mediterrània inclourà 'La Petita Història de l’Ermita de la Mare de Déu de la Riera' entre un dels sis llibres que s'editaran el 2022 de la prestigiosa col·lecció "Petites Històries" de Pilarín Bayés. La proposta va ser pesentada a l'editorial per l'associació dels Amics de l'Ermita de la Mare de Déu de la Riera, l’entitat que s’encarrega de la conservació, manteniment i promoció religiosa, cultural i social de l’edifici modernista de l’ermita de la Mare de Déu de la Riera de les Borges del Camp.

Recentment, amb motiu de la celebració dels 10 anys de la constitució de l’entitat, es van posar en contacte amb l’Editorial Mediterrània, editora de les "Petites Històries" de la Pilarín Bayés. Els van informar del procés de creació d’un llibre d’aquestes característiques tenint en compte que, degut a la seva qualitat en il·lustracions i al prestigi que té la col·lecció, només s’editen 6 "Petites Històries" cada any. Des d’un inici, l'editorial va considerar que la idea s’adequava molt a l’objectiu pedagògic d’aquesta col·lecció i que, per tant, podien optar a una de les 3 places que quedaven per al proper 2022.

Des dels Amics de l'Ermita de la Mare de Déu de la Riera posen en valor que "poder aconseguir una "Petita Història" situaria la nostra ermita, la nostra festa major i, en definitiva, el nostre poble enmig d’una col·lecció de prestigi, reconeguda internacionalment i amb milions de lectors. Una oportunitat d’aquelles que cal aprofitar quan es presenten".

Es tracta d’un llibre potent, de 27x22,5 cm, enquadernat en grapa, amb cobertes de 325gr i interior de 135gr, 16 pàgines en total més les cobertes. Tant la coberta com l’interior són a tot color.

Pressupost i finançament

L’Associació dels Amics de l’Ermita de la Mare de Déu de la Riera és una entitat petita que ha de cobrir les despeses del santuari. Això fa que tinguin un marge molt reduït per tal de finançar aquest projecte tan important per al poble.

L’edició d’aquest llibre té un cost elevat, de gairebé 12.000€ a pagar en tres terminis. El primer pagament ha estat cobert gràcies a la col·laboració econòmica de l’Ajuntament i el grup de colònies de les Borges del Camp.

El segon pagament està previst cobrir-lo amb els beneficis que s'obtinguin de la Loteria de Nadal que, per primera vegada, han fet els Amics de l’Ermita. El número exclusiu de l’entitat és el 78042 i les butlletes es venen al preu de 10€, 2 dels quals són de donatiu. La loteria es pot adquirir a la majoria de comerços i establiments locals, així com als membres de l’entitat.

Per últim, el darrer pagament serà finançat a través de les aportacions econòmiques que facin les empreses patrocinadores que estiguin disposades a col·laborar amb aquest projecte.

Sobre la col·lecció de les Petites Històries

El 1983, Pilarín Bayés va il·lustrar la primera "Petita història", sobre Salvador Dalí. Des d'aleshores escriptors, artistes, ciutats, entitats i tradicions, entre d'altres, han estat protagonistes d'una col·lecció amb més de 330 títols, alguns traduïts fins a nou idiomes i amb milions de lectors, sempre editats per Editorial Mediterrània.

Petites històries Pilarín Bayés

Escrites de manera rigorosa i amb il·lustracions molt detallistes i documentades de Pilarin Bayés, les "Petites Històries" han esdevingut la col·lecció de llibres de cultura per a infants més extensa a Catalunya. Els seus contes permeten explicar d'una manera amena als més petits de casa nostra i d'arreu del món qui som, com som i d'on venim.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: