Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Vendrell homenatja Lorca 85 anys després del seu assassinat

En l'acte institucional en record al poeta assassinat pel règim franquista es va descobrir una placa a la plaça d'Extremadura i Andalusia

L'alcalde del Vendrell, acompanyat per representants de la Casa Cultural Andalucía García Lorca i de l'Ajuntament, va descobrir la placa dedicada a Lorca, instal·lada a la plaça d'Extremadura i Andalusia L'alcalde del Vendrell, acompanyat per representants de la Casa Cultural Andalucía García Lorca i de l'Ajuntament, va descobrir la placa dedicada a Lorca, instal·lada a la plaça d'Extremadura i Andalusia AJUNTAMENT DEL VENDRELL
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 19 Agost 2021 12:27

El Vendrell va celebrar dimarts al vespre l'acte institucional en record i homenatge a la figura de Federico García Lorca, que va tenir lloc a la plaça d'Extremadura i Andalusia. Durant l'acte commemoratiu dels 85 anys de l'assassinat del poeta i dramaturg a mans del règim franquista, el 18 d'agost del 1936, es va reivindicar la figura de Lorca a través dels parlaments institucionals. Tot seguit es va representar un muntatge de poemes musicats titulat 'Las voces del duende: los universos de Lorca', a càrrec dels artistes locals José Luis Espina i Javi Martínez.

acte homenatge Lorca

Durant els parlaments, el primer tinent d'alcalde, Christian Soriano, va defensar l'acte com "un exercici de memòria democràtica, per homenatjar les persones que van patir la dictadura franquista" i va posar en valor la figura de García Lorca al Vendrell. Soriano va destacar la frase del poeta, extreta de 'Bodas de sangre' (1931), "Callar es el castigo más grande que uno pueda echarse encima" i va recordar que "Lorca no va callar i per això el van matar, perquè fa 85 anys es matava gent, no pel que feia sinò pel que deia".

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va rememorar la figura de Lorca com un símbol contra la barbarie i els fonamentalismes. L'alcalde va posar en valor que, el poeta andalús, "sense ser-ne plenament conscient es va convertir en un referent per a moltes persones que lluiten per la llibertat individual o col·lectives".

Per la seva banda, Baltsar Hurtado, president de la Casa Cultural Andalucía García Lorca, que ha col·laborat en l'organització de l'acte, va anunciar la nova etapa de l'entitat i va mostrar "la solidaritat, el respecte i empatia cap als moviments socials i culturals", per acabar pronunciant uns versos d'un poema d'Antoni Machaco dedicats a Lorca.

placa Lorca el Vendrell

En acabar, l'alcalde del Vendrell, acompanyat per representants de la CCA i de l'Ajuntament, va descobrir la placa dedicada a Lorca, instal·lada a la plaça d'Extremadura i Andalusia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: