Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de la Canonja i el Ball de Diables presenten la nova bèstia de foc, el Mamut

L’acte de presentació serà divendres 6 d’agost, a les 21 hores, a la plaça Catalunya

El Ball de Diables de la Canonja tindran una nova béstia de foc, el Mamut El Ball de Diables de la Canonja tindran una nova béstia de foc, el Mamut AJUNTAMENT DE LA CANONJA
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 02 Agost 2021 22:15

Una de les propostes guanyadores en l’edició 2019 dels Pressupostos Participatius va ser la construcció d’un mamut com a bestiari de foc pel Ball de Diables de la Canonja i poder participar en nom del municipi en trobades arreu de Catalunya. Aquesta proposta ja és una realitat i es presentarà a tots els canongins, el divendres 6 d’agost, amb un acte a les 21h a la plaça Catalunya.

El mamut és la bèstia de foc del Ball de Diables de la Canonja. Representa l’animal prehistòric, símbol del poble de la Canonja per la troballa de restes d’aquest al jaciment arqueològic de la Boella.

El primer mamut de l’entitat el van fer un seguit de socis i sòcies, i consistia en un cap fet de fibra de vidre amb un pal de ferro, des del qual es feia ballar.
Més endavant es va incorporar el cos del mamut, fet de fusta i cobert amb un pelatge, simbolitzant el de l’animal.

Després de definir les necessitats i característiques que es volien per la nova bèstia, l’Ajuntament va encarregar l’escultura a l’artista i escultora Dolors Sans, la qual compta amb més de 30 anys d’experiència dissenyant i construint dracs, gegants, capgrossos i bestiari festiu.

Acte amb reserva d'invitacions i aforament limitat

Per poder assistir a la presentació del Mamut cal adquirir la invitació a partir del dia 3 d’agost a la pàgina web de Codetickets i, de manera excepcional, al Castell de Masricart. L'aforament serà limitat.

L’acte el presidirà el primer tinent d’alcalde i regidor de cultura, Salvador Ferré acompanyat del Ball de Diables de la Canonja i comptarà amb la presència de l’escultora Dolors Sans i representants de les dues colles de Diables que faran de padrins del nou Mamut, que son la Víbria de Tarragona i el Basilisc de Mataró.

“A través dels Pressupostos Participatius, la Canonja es dota d’un element festiu que és de titularitat municipal i que, a banda de completar el seguici canongí, representarà al poble per tota Catalunya gràcies a les sortides que realitzi el Ball de Diables”, comenta el regidor de Cultura i Participació Ciutadana, Salvador Ferré.

A banda de la bèstia de foc també es presentaran els vestits nous i personalitzats dissenyats i pintats per l’artista local canongí Miki Pérez i confeccionats per la Tomasa Redondo de la botiga canongina “l’Art de Cosir”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: