Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Camp de Mart de Tarragona vibra amb Jazzwoman i Lildami al Festival de Músiques Urbanes

La primera edició del certamen s'ha vist afectada per la pandèmia i ha reduït la marató de concerts a cinc hores i mitja

Imatge de Lildami durant el concert del Camp de Mart, emmarcat en el primer Festival de Músiques Urbanes de Tarragona, el 29 de juliol de 2021 Imatge de Lildami durant el concert del Camp de Mart, emmarcat en el primer Festival de Músiques Urbanes de Tarragona, el 29 de juliol de 2021 ARIADNA ESCODA / ACN
Cultura ACN
Divendres, 30 Juliol 2021 00:05

El primer Festival de Músiques Urbanes de Tarragona ha fet vibrar el Camp de Mart, a Tarragona. Jazzwoman, Lildami o 31FAM han estat tres de les propostes més destacades d'una marató de cinc hores i mitja de música de l'escenari underground en català. L'accent femení ha estat ben present en aquesta primera edició del certamen, amb actuacions de grups com La Blondie, Dj Hello Sassy o Lauren Nine i Awwz. A ritme de trap, hip hop o reggaeton, els assistents han gaudit d'uns gèneres musicals en directe que segons el cap tècnic de cultura de Tarragona, Carles Figuerola, "costa trobar en altres festivals generalistes, que no tenen en compte la gent jove". El públic que s'ha acostat fins al Camp de Mart ha estat majoritàriament adolescent.

L'equitat entre grups amb integrants femenines i masculins no ha estat casualitat. Segons Figuerola programar de forma igualitària s'ha buscat expressament i "no ha estat difícil" ja que actualment hi ha "moltes noies que fan trap en català". L'aposta idiomàtica també ha estat un dels reclams que s'ha tingut en compte a l'hora d'elaborar el cartell. En total, el consistori ha destinat uns 30.000 euros a la celebració d'aquesta marató de música que s'emmarca en el Festival d'Estiu on s'hi reuneixen propostes per a tots els gustos, des de l'òpera al pop, passant pel trap i la sarsuela.

La pandèmia ha obligat a fer canvis a la primera edició del Festival de Músiques Urbanes de Tarragona, que en un inici s'havia de celebrar des de les set de la tarda fins a les dues de la matinada. El toc de queda que s'aplica a la ciutat ha escurçat la durada de la marató de música. Tot i que no s'han hagut de suspendre actuacions, sí que s'ha retallat la durada de les intervencions de cada grup. El cap tècnic de cultura de Tarragona ha apuntat que el format de marató encaixa amb aquest certamen, que té la voluntat de seguir creixent.

Després d'una prova pilot feta l'estiu del 2020, el Festival de Músiques Urbanes de Tarragona neix amb la voluntat de convertir-se en una cita de l'escena underground en català a la ciutat. Figuerola ha apuntat a l'ACN que la proposta s'emmarca en una situació sanitària complicada, però confia que de cara a futures edicions l'assistència de públic s'estabilitzi i es converteixi en una cita potent.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: