Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El 34è Festival Internacional de Música d'Altafulla se celebrarà del 4 al 24 d’agost

El FIM presenta un cartell de set concerts de totes les èpoques i, com a proposta especial, el concert de Classic Meets Jazz

Presentació de la 34a edició del FIM d'Altafulla Presentació de la 34a edició del FIM d'Altafulla AJUNTAMENT D'ALTAFULLA
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 14 Juliol 2021 18:19

La Vila Closa serà l'escenari de la 34a edició del Festival Internacional de Música d'Altafulla, que se celebrarà del 4 al 24 d'agost, adaptat a les mesures de la pandèmia. Malgrat la pandèmia, el FIM serà possible un any més amb la voluntat dels organitzadors per “abanderar i continuar defensant que la cultura és segura en un marc privilegiat com és la plaça de l’Església de la Vila Closa”, ha destacat la regidora de Cultura, Gemma Maymó. El programa de 2021 inclou un total de set concerts en el mateix format de l’any passat.

La regidora de Cultura ha estat acompanyada pel coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, els codirectors artístics del certamen, Claudi Arimany i Albert Sardà, i el coordinador del FIM 2021, Josep Maria Recasens. Tots han coincidit a l’hora de dir que el festival tira endavant perquè compleix tant la normativa existent de contenció de la COVID-19 com la que pugui esdevenir les properes setmanes. Tots els concerts se celebraran amb un aforament total de 185 persones que estaran assegudes en cadires separades entre elles, començaran a les 22:00 hores, i acabaran abans de les 00:30. L’ús de la mascareta serà obligatori.

El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, ha manifestat que “encara que ens trobem en un context sanitari complex, l’esperit del FIM és el mateix de sempre” i “converteix la plaça de l’Església, juntament amb l’Altacústic del mes de juliol, en l’epicentre cultural de la població”. Molinera ha destacat la qualitat de la programació d’enguany, “amb propostes de nivell internacional i artistes del país”.

El cartell

El tret de sortida al FIM el donaran, el dimecres 4 d'agost, els Ensemble Martinu, una formació de músics de l'Europa de l'est basat en música de l'època dels nacionalismes del segle XIX. Dos dies després, el divendres 6 d’agost, serà el torn del Quartet de Vent Harmonia, integrat per Josep Albert Botet (flauta), Emili Pascual (Oboè), Josep Fuster (Clarinet), Lleonard Castelló (Fagot) i Joan Carles Chordá (Trompa). Ells obriran el primer cap de setmana d’agost, que clourà el Trio amb Piano de Linda Hedlund (violí), F. Mariozzi (violoncel) i Diana Nocchiero (piano).

El dimarts 10 d’agost serà el torn de retrobar-se amb un dels directors artístics del certamen, Claudi Arimany, que pujarà a l’escenari amb la seva flauta i acompanyat de Santi Escura (piano), Eduard Sánchez (flauta), Jordi Cabarrocas (contrabaix) i Ferran Guillamet (bateria) per oferir la proposta Classic Meets Jazz. Albert Sardà l’ha destacat com “el concert més especial que cada any s’inclou la programació, i que en altres edicions ha tingut el tango o les bandes sonores de pel·lícules com a eix vertebrador”.

La setmana següent, també dimarts, dia 17, la protagonista a la plaça de l’Església serà l’Orquestra de Cambra de Terrassa 48, uns clàssics del certamen, amb Antonio García Egea, un dels millors violinistes de l'Estat. L’òpera, la sarsuela i la cançó també tornaran a sonar a l’escenari de la Vila Closa amb una nit protagonitzada per Laia Cladellas (soprano) -amb arrels a Altafulla- i Gonzalo Redondo al piano. Finalment el FIM clourà l’edició d’enguany amb Música per acordió, de la mà de la intèrpret d'acordió diatònic, Olga Morral. Claudi Arimany ha insistit en la necessitat de donar protagonisme als solistes, i ha definit Morral com “la millor acordionista del moment, que interpretarà una barreja especial i molt important de compositors”.

Finalment, el coalcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, ha posat en valor que un esdeveniment com el FIM compleixi 34 edicions: "És un repte i una satisfacció omplir les places d'Altafulla de música de qualitat".

Les entrades, ja a la venda

Les entrades per als concerts i els abonaments ja es poden adquirir per diferents vies, a l'Oficina de Turisme de la plaça dels Vents, per Internet a
www.altafulla.cat i als dispositius INFOTACTILE de la plaça del Pou i de la plaça dels Vents.

El preu de les entrdes per a un concert és de 15€ mentre que també es pot comprar un pack de 4 concerts a 49€ o bé fer-se amb un abonament per la totalitat del certamen per 65€. I els titulars del Carnet Jove de la Generalitat gaudiran d'un 50% de descompte.

Consulteu la programació aquí.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: