Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls celebrarà les Festes Decennals l'any vinent

Dolors Farré, alcaldessa de Valls: "Seran les Decennals del 2021+1 i les plantegem com les més grans"

L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha anunciat la decisió de celebrar les Decennals el 2022 acompanyada pels representants de l’organització L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha anunciat la decisió de celebrar les Decennals el 2022 acompanyada pels representants de l’organització AJUNTAMENT DE VALLS
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 01 Juliol 2021 21:08

La Taula de Coordinació i el patronat de la Fundació de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls han acordat aquest dijous, en una reunió conjunta dels seus representants, la celebració de les festes del divendres 28 de gener al diumenge 6 de febrer de 2022. L’organització ha establert també que les properes celebracions es promocionaran com les 'Festes Decennals del 2021+1' per mantenir el número "u" com a protagonista i recordar així que Valls celebra des de 1791 aquestes festes extraordinàries cada deu anys, tots els anys acabats en "u".

Les Decennals de 2021 es van haver d’ajornar després que tant el Patronat com la Taula de Coordinació així ho decidissin per l’evolució i agreujament de la pandèmia i per les restriccions i mesures de seguretat per la Covid-19 que impedien la seva celebració. Durant la reunió d’avui, després d’analitzar l’escenari actual amb la millora generalitzada dels indicadors sanitaris, l’augment constant de població vacunada i la progressiva reducció de les restriccions en activitats socials, culturals i festives, l’organització ha pres la decisió de celebrar les Decennals el 2022.

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha comparegut al pati de l'antic convent del Carme -acompanyada per representants de l'organització- per anunciar la decisió: "Fa tot just onze mesos que vam decidir posposar-ne la celebració a causa de la pandèmia. El temps ens ha donat la raó", ha assenyalat l'alcaldessa, mentre ha explicat que "ara hem recuperat el pols de la ciutat i, en molts casos, hem estat pioners", ha afegit.

Farré ha manifestat que l'objectiu és el d'organitzar unes Decennals per a tothom, "tenint molt present el moment actual en tots els sentits, perquè siguin unes Decennals populars, participatives" ha afirmat l'alcaldessa.

L’organització també ha destacat la importància d’organitzar les Decennals ajustades a la realitat econòmica i a la situació sanitària per la pandèmia. És per això que els actes s’adaptaran a l’evolució de la Covid-19 i a les mesures i restriccions que es puguin establir a cada moment.

Les comissions de les Decennals

Les Festes Decennals compten amb una organització participativa formada per una àmplia representació d’entitats, associacions i ciutadans que configuren les 11 comissions. En aquesta edició l’estructura organitzativa ha incorporat tres comissions noves: la d’audiovisuals, la de voluntariat i la literària. Aquestes comissions s’afegeixen a les preexistents: l’artística, espectacles familiars, Decennals a les escoles, seguici cerimonial, Xiquets de Valls, actes religiosos, esports i cultura.

Les Festes Decennals de Valls

Les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela se celebren cada deu anys a Valls des de l’any 1791, com una celebració extraordinària proclamada festa tradicional per part de la Generalitat de Catalunya, que les reclassificà com a festa patrimonial d’interès nacional el desembre de 2010, any en què els castells que havien nascut en el si de les primeres Decennals també són proclamats Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Les Decennals les organitza la Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls i un gran nombre de comissions de participació ciutadana.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: