Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Teatre Fortuny de Reus busca captar nous públics davant la caiguda d'abonats

La programació del quart trimestre la formen nou espectacles de teatre i tres de dansa, quatre concerts i una òpera

Entre els noms propis de la programació, hi ha l'obra teatral '53 diumenges' de Cesc Gay, Entre els noms propis de la programació, hi ha l'obra teatral '53 diumenges' de Cesc Gay, ARXIU / INFOCAMP
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 17 Juny 2021 15:25

El Teatre Fortuny de Reus ha presentat aquest dijous la programació del quart trimestre de l'any amb la mirada posada a captar nous públics. La pandèmia ha tingut un impacte directe en el nombre d'abonats a l'equipament. Actualment, hi ha 180 persones abonades al teatre, mentre que l'any 2019 n'hi havia unes 300. Els preus dels abonaments es mantenen entre els 60 i els 160 euros. Entre els noms propis de la programació, formada per nou espectacles de teatre i tres de dansa, quatre concerts i una òpera, destaquen 'Play' d'Aracaladanza, '53 diumenges' de Cesc Gay, el concert de Maria Arnal i Marcel Bagés, 'Filumna Marturano' d'Eduardo De Filippo, 'El gran comediant', de Joel Joan i Hèctor Claramunt o 'La filla del mar'.

La programació de l'últim trimestre del 2021 començarà el 2 d'octubre i s'allargarà fins el 29 de desembre. Els abonaments ja s'han posat a la venda i es podran adquirir fins el proper 15 de setembre.

Més enllà de la voluntat d'atraure nous públics, el Teatre Fortuny contempla un final d'any amb propostes que segueix la línia de la programació que ha distingit aquest organisme cultural. Així, es reprèn la participació en el cicle de Grans Mestres, el festival COS o el festival Accents. El gerent del Teatre Fortuny, Josep Margalef, ha apuntat que moltes de les obres que passaran per l'escenari reusenc s'estrenaran prèviament al festival Grec de Barcelona. Segons ha subratllat el regidor de Cultura de Reus, Daniel Recasens, la voluntat per aquest últim tram de 2021 és "poder tornar a ser un teatre de territori tant per al públic com per als professionals que es troben damunt de l'escenari".

Margalef també ha afirmat que "la pandèmia ens ha condicionat molts hàbits i és lògic que a molta gent li costi tornar al teatre". Tot i això, fa una valoració "molt positiva" en referència al públic que va assistir a les quaranta-una representacions en el primer semestre de l'any. En aquesta línia, l'equipament cultural va haver de gestionar 100.000 euros en concepte de devolucions d'entrades a obres que es van haver de cancel·lar, però va aconseguir tancar l'any 2020 amb un superàvit d'uns 3.350 euros. En el que portem de 2021, s'ha aconseguit una mitjana del 72% d'ocupació, el que es tradueix en 11.886 espectadors. En aquest context, Margalef posa el focus en la necessitat de captar nous públics que permetin seguir sent "un referent" al conjunt del país.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: