Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Festival EVA torna a "viatjar" pel territori amb una edició més extensa entre el Penedès i el Priorat

El certamen programa durant dos mesos una seixantena d'espectacles a 55 espais de 25 municipis de la zona

Imatge d'arxiu d'una actuació de Tarta Relena al Festival de Llegendes de Catalunya Imatge d'arxiu d'una actuació de Tarta Relena al Festival de Llegendes de Catalunya NORMA VIDAL / ACN
Cultura ACN
Dimarts, 11 Mai 2021 08:57

El Festival En Veu Alta (EVA) 2021 se celebrarà del 4 de juny al 7 d’agost al Penedès i del 2 al 4 de juliol a Pradell (Priorat). Després que el 2020 s'allargués més de l'habitual per la pandèmia, enguany també s'esponja durant 10 setmanes, i incorpora 5 nous municipis: Sant Cugat Sesgarrigues, La Granada del Penedès, Olesa de Bonesvalls, Cunit i Sant Jaume del Domenys. Amb l'ànim que enguany la gent torni a "viatjar" pel territori s'han programat uns 50 espectacles, amb presència de dones narradores, teatre familiar, l'esperit cabareter d''Ocaña, reina de las Ramblas', de Marc Rosich i Marc Sambola, la música de Tarta Relena, Escarteen sisters i Cor Madrigal, i fins i tot un cap de setmana temàtic a Mediona sobre intel·ligència artificial.

L'any passat el festival va haver de reprogramar entre juliol i octubre els espectacles d'una edició prevista inicialment al mes de juny. L'excepcionalitat d'aquella 16a edició s'ha fet norma en la 17a, presentada aquest dilluns, ja que la cita s'estendrà també al llarg de dos mesos, de juny a principis d'agost. Des de fa 17 anys, l'objectiu del festival és posar en valor la importància de la cultura, la col·lectivitat i les propostes vinculades a la tradició oral. Però aquest any, a més, la direcció té més ganes que mai de generar "espais de trobada" culturals i d'estimular que la gent es mogui de nou pel territori, segons ha expressat la directora, Jordina Biosca, com una forma de "viatge" sense sortir del país.

Durant deu setmanes el festival programarà espectacles a fins a 25 municipis de l'Alt Penedès, el Baix Penedès, i el Priorat, amb les noves incorporacions de Sant Cugat Sesgarrigues, La Granada del Penedès, Olesa de Bonesvalls, Cunit i Sant Jaume del Domenys. Hi ha programades més de 100 actuacions de narració oral, teatre, concerts, xerrades i activitats de formació lectora, i també tot un cap de setmana temàtic dedicat a la Intel∙ligència Artificial i les arts en viu, a Mediona (del 7 al 10 de juliol).

Principals espectacles i noves localitzacions

L'EVA tindrà fins a 55 localitzacions, algunes de gens convencionals com és enguany el cementiri de Vilafranca del Penedès, on s'hi ha programat fins a quatre espectacles. Les biblioteques de Cunit, Sant Quintí de Mediona o Calafell, així com el barri de l’hospital d’Olesa de Bonesvalls, el bosc del Castellot a Castellví de la Marca, la barriada de Sant Pere Ad Vincula enmig de les vinyes, el Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs, els bancals de cal cabré aPradell, la Masia Puigserol o la plaça del castell de Santa Oliva també seran seu de l’EVA21.

Quant a les propostes, 'Dones que narren dones' és un dels grans eixos temàtics de l'edició. En aquest àmbit hi haurà espectacles de literatura feta per dones i narrada per dones. Entre altres, 'Una habitación pròpia', de Virgina Woolf, amb Clara Sanchis o les passejades de l''Esperanceta' de Casa Gassia.

També hi haurà tres propostes per apropar-se als orígens del cabaret: 'Ocaña, reina de las Ramblas', de Marc Rosich i Marc Sambola; 'D’aquells boleros aquests contes', de Mònica Torra on música i narració es barregen per donar vida a històries amagades darrera d’alguns boleros que s’expliquen en format de contes musicals; i '¿Qué fue de Andrés Villarrosa?', d'Oriol Genís i Marc Rosich.

Alberto San Juan serà un dels destacats de la secció de narració per adults amb el seu 'Autorretrato de un jovent capitalista espanyol', i també es veurà el particular retrat de Pompeu Fabra que en fa Oscar Intente a l'espectacle 'Pompeu Fabra, jugada mestra'. Un dels espectacles familiars de l'EVA serà 'Allà on viuen els monstres', de Sherezade Bardají, un espectacle infantil d'ombres xineses a partir del clàssic de Maurice Sendak.

Cap de setmana de ciència a Mediona

Mediona es convertirà en la seu de la Intel∙ligència Artificial (AI) el cap de setmana del 7 al 10 de juliol. L’EVA proposa diversos espectacles vinculats amb robots i intel∙ligència artificial, i amb una xerrada sobre AI i art amb un dels especialistes més reputats sobre el tema, Ramon López de Mántaras. Durant el cap de setmana de Mediona es podrà gaudir de 'Paraules que trenquen ossos': al bosc, amb el mòbil a la mà i finalistes dels premis de la crítica d’arts escèniques a millor espectacle d’arts de carrer.

Finalment, en la parcel·la musical destaca especialment el concert de Tarta Relena, que després d'actuar al Festival Grec 2021 i abans d’anar al VIDA passaran per l'EVA a presentar el seu primer disc, Fiat Lux. Qui també presentarà disc seran les Escarteen sisters, un duet de germanes d’arrel pallaresa, Roger Andorrà i la seva electrogralla o el Cor Madrigal, que celebrarà el seu 70è aniversari amb un concert a l’església de Sant Francesc de Vilafranca del
Penedès.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: