Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La FiM de Vila-seca es reinicia amb 34 propostes de música emergent i familiar

La fira, que se celebrarà del 7 al 9 de maig, reunirà més de 200 professionals amb la voluntat d'esdevenir un aparador a Catalunya per a descobrir nous talents

Presentació de la FiM, la fira de música emergent i familiar, aquest matí, al Castell de Vila-seca Presentació de la FiM, la fira de música emergent i familiar, aquest matí, al Castell de Vila-seca AJUNTAMENT DE VILA-SECA
Cultura Josep Cartanyà
Dilluns, 26 abril 2021 12:27

La FiM, la Fira de música emergent i familiar de Vila-seca, torna cinc anys després amb l'objectiu de convertir-se en un referent a Catalunya en la descoberta de nous talents musicals. La nova FiM, que enguany arribaria a la dissetena edició, programarà 34 propostes musicals que faran 38 actuacions i que han estat seleccionades de la xifra rècord de 535 projectes musicals rebuts en la convocatòria. A més dels grups i artistes, Vila-seca reunirà aquests dies a més de 200 professionals de la indústria de la música com ara programadors de sales i festivals, tècnics de cultura, mànagers, gestors cultuals i altres agents del sector.

En total, la FiM comptarà amb 6 escenaris (3 d'exteriors i 3 d'interiors) situats al Castell de Vila-seca (escenari gran i petit), al Parc de la Formiga, l'Auditori Josep Carreras (dos) i el teatre El Centru. Durant aquests dies la fira de Vila-seca oferirà 10 estrenes absolutes, 17 presentacions de nous àlbums i 8 nous espectacles.

Convertir la FiM en un nou aparador de nous talents 

El nou director artístic de la FiM, Martí Marfà, ha explicat en roda de premsa que la nova FiM "vol posicionar-se en un aparador de la música emergent a Catalunya, amb vocació de fira, mercat i oberta a tot el públic". Marfà ha destacat que "el talent que hi ha actualment al país és inabastable". Per aquest motiu, Vila-seca vol promoure la part creativa, que s'ha vist reclutada per la pandèmia, a través d'un aparador d'estils diferents.

Martí Marfà ha subratllat que la FiM proposa "una programació més de criteri que de grans noms". En aquest sentit, defensa que la fira s'ha de caracteritzar per "donar a conèixer el desconegut i que la gent vingui a Vila-seca a descobrir coses noves", un àmbit que no té cobertura en altres fires i festivals musicals.

La música familiar, el nou segell de la FiM

El director artístic ha assenyalat que la música per al públic familiar és la principal novetat que incorpora la nova fira respecte a les edicions passades: "Hi ha més demanda de cultura per gaudir en família!, ha remarcat. Les propostes musicals adreçades al públic familiar es combinaran amb espectacles "més transversals", que trenquen la barrera entre adults i menors, i amb d'altres pensats inicialment per a adults però adaptats per la canalla.

Més de 200 professionals

En l'àmbit professional, s'han previst 22 activitats -entre presencials i virtuals-, amb l'objectiu de dinamitzar el sector musical en un context marcat per la pandèmia. El programa professional de la fira de Vila-seca oferirà activitats exclusives i variades entre les que hi trobem: pitchings, speed meetings, mentories express i showcases.

Una fira amb accent femení

La nova FiM també ha volgut deixar constància de la plena incorporació de la dona en el sector de la música. La programació de la fira incorpora un 56% de propostes liderades o formades per dones. 

En l'àmbit territorial, hi haurà artistes i professionals procendents d'arreu de Catalunya, l'Aragó i el País Valencià. La fira de Vila-seca ha donat un encaix especial a les propostes del territori, ja que un 25% de les formacions musicals o companyies que actuaran provenen del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.

Durant la roda de premsa de presentació, l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha celebrat "el reinici de la fira més professional que he vist" i s'ha mostrat content que "de començar a retrobar-se amb la gent del sector". L'alcalde també ha fet un agraïment a totes les parts que l'han fet possible i, especialment, a la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Manuela Moya, ha remarcat que, cinc anys després, "la FiM es reinicia a Vila-seca en un any atípic, que suposa un repte encara més difícil i de molta complexitat". Amb tot, Moya ha subratllat que "la ciutat aposta per la cultura, donant una oportunitat al sector". Alhora, garanteix una vegada més, que la cultura és segura i que s'aplicaran les mesures del Procicat vigents.

Al seu torn, la portaveu adjunta de Decidim Vila-seca, Pineda Vaquer, que ha participat en l'organització de la fira, ha posat l'accent "el caràcter popular que tindrà la fira" i ha citat com a exemple les prop de 60 persones voluntarìes que col·laboraran amb l'esdeveniment. A la vegada, ha defensat la FiM com una mostra d'identitat de la cultura local de Vila-seca: "La FiM fa que Vila-seca sigui un poble ciu i actiu", ha dit.

Les entrades

La reserva d'entrades s'obrirà el proper dijous 29 d'abril a aquest enllaç.

Podeu consultar tota la programació aquí.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: