Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Bisbal del Penedès lliura els premis del 13è Concurs Literari de Sant Jordi

Al concurs s’hi han presentat un total de 25 obres

Esperança Carrió guanya el 1r premi del Concurs Literari de Sant Jordi i el Premi ADB a temàtica bisbalenca Esperança Carrió guanya el 1r premi del Concurs Literari de Sant Jordi i el Premi ADB a temàtica bisbalenca AJUNTAMENT DE LA BISBAL DEL PENEDÈS
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 26 abril 2021 07:05

La plaça Pau Casals de la Bisbal del Penedès va acollir divendres passat, 23 d'abril, l’entrega de premis del 13è Concurs Literari de Sant Jordi de La Bisbal del Penedès. Esperanza Carrió i Cabrer ha guanyat el 1r premi i, excepcionalment, també ha obtingut el premi ADB amb què es premia una obra de temàtica bisbalenca. El jurat ha premiat l’obra “L’ànima de la fassina” per “l’excel·lent qualitat de l’argument, tant en contingut com en forma. Una excel·lent descripció del paisatge bisbalenc i la seva època, a través d’una narració costumista que dibuixa, en un viatge des del passat cap al futur, una part de la història de La Bisbal”.

El segon premi ha estat per a “Fulles seques” d’Oriol Solà i Prat. El jurat ha valorat “el fet de saber crear una història que traspua amor paternal a través d’un fet històric, creant una obra amb molt treballada que contextualitza perfectament la desgràcia de l’afectació de la fil·loxera per als pagesos del Penedès, però sense perdre frescor en l’escriptura i en el ritme, gràcies a unes descripcions i un vocabulari molt ben trobat, senzill i amb referències a la parla de la terra”.

El tercer premi ha anat a parar a les mans de l’autor Roger Freixa Viñuela per l’obra “Epílogo” que el jurat ha considerat “un treball molt tendre i ben enfocat. Un treball costumista, on sense caure en la monotonia i amb l’extensió justa i precisa, l’autor enfoca el càncer a través de la biografia, allunyant-se del dramatisme i cercant unes referències literàries molt ben trobades i cuidades, amanides amb tocs d’ironia i humor”.

El jurat ha estimat oportú fer una menció especial a l’obra “Habitació 510” de l’autora Núria Oliva Barceló. De la seva obra, el jurat n’ha destacat “la fresca originalitat que traspua la història, ben treballada, amb un ritme alegre i un pla narratiu destacable, on el bon inici, presentant una parella aparentment insulsa, és culminat per un final molt ben trobat”.

El jurat de l’edició d’enguany ha estat format per Àngela Bages, Ferran Garcia, Jordina Miró i Joan Marc Broto com a representants del món cultural i educatiu i com a amants de les lletres.

Durant l’acte, l’alcaldessa de La Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicat que “aquesta és una edició que busca entomar el camí cap a una certa normalitat, després d’un any convuls, com va ser el passat 2020, on a causa de les condicions excepcionals a conseqüència de la COVID-19 que va comportar la suspensió del certamen en les seves dates inicials i la reprogramació a l’estiu. Així doncs després de comptar amb 11 candidats l’any passat, aquest any la participació ha tornat a créixer fins a un nivell similar al d’anteriors edicions, havent-se presentat un total de 25 obres escrites per 20 participants”.

Nova categoria per als participants menors de 18 anys

La regidora de Cultura, Judith Vidal, també ha explicat que “cal destacar a més la varietat tant en el contingut com en la forma, trobant dins d’elles 8 obres escrites en vers o 5 dedicades a temàtica bisbalenca. També volem destacar la notable participació de joves de l’institut que ha tingut lloc aquesta edició, que ens congratula especialment, i a partir de la qual volem anunciar que per a la pròxima edició, l’any que ve, l’ajuntament té la voluntat de crear una categoria especial dins dels premi per als participants menors de 18 anys. La creació d’un premi especial per a joves que té la voluntat de continuar fent créixer aquest premis literaris alhora que permeti ser un reclam més per atraure els nostres joves cap al món de la literatura i la passió per escriure”.

Durant l’acte el bisbalenc Joan Marc Broto ha presentat una nova entitat anomenada Cercle poètic bisbalenc i l’acte ha finalitzat amb un concert d’havaneres a càrrec del grup Les Anxovetes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: