Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona estrena el documental 'La primavera republicana'

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, reivindica els valors republicans "perquè són sinònim de la defesa dels drets de les persones"

El Teatre Tarragona ha estat l'escenari aquest dimarts de l'estrena del documental 'La primavera republicana' El Teatre Tarragona ha estat l'escenari aquest dimarts de l'estrena del documental 'La primavera republicana' AJUNTAMENT DE TARRAGONA
Cultura Redacció Infocamp
Dimarts, 13 abril 2021 21:03

El Teatre Tarragona ha estat l'escenari aquest dimarts de l'estrena del documental 'La primavera republicana' una producció de TAC 12 amb col·laboració de l’Arxiu Municipal de Tarragona. L’acte ha estat presidit per l’alcalde Pau Ricomà que en el seu discurs ha volgut destacar que el documental “és un convit a la reflexió i a l’acció” entorn als valors republicans que es materialitzen en la defensa de “l’educació, la salut, la cultura i els drets de les dones”.

Pau Ricomà Primavera Republicana

Per la seva banda, un dels guionistes del documental, Toni Orensanz, ha reflexionat que “sempre què t’apropes a la història de la Segona República, t’adones com la guerra i el franquisme van suposar un tall bestial a la societat. Els líders més valuosos van desaparèixer del mapa, una generació perduda”.

Finalment el director de Tac12, Xavier Abelló, ha fet un agraïment “a totes les persones que han fet possible el projecte: l’equip, els historiadors participants, els actors del grup “Ejército del Ebro”, entre altres.”

El documental

'La primavera Republicana' és una producció de TAC 12 amb col·laboració de l’Arxiu Municipal de Tarragona, impulsor d’una àmplia programació aquests dies sota el títol 14 d’abril de 1931: 90 anys de la Segona República. Aquest documental vol anar molt més enllà del que es va viure durant aquells dies a la ciutat i a partir de la participació de diversos especialistes analitza que és el que va significar aquest període a casa nostra, què és el que va començar aquell 14 d’abril i que va acabar d’una forma brusca i tràgica el 15 de gener del 1939, amb l’entrada de les tropes Franquistes a Tarragona.

La producció recupera imatges inèdites de la Tarragona del 1931 que complementades amb algunes existents a la Filmoteca de Catalunya i diverses recreacions que realitza el grup “Ejercito del Ebro” ajuden al telespectador a reviure de prop un context històric i una ciutat per molts desconeguda. Les recreacions es van enregistrar aquest passat mes de març a la plaça de la Font i altres indrets de la Part Alta i també a la Cooperativa Obrera. Donades les circumstàncies de pandèmia que estem patint es van haver que reduir moltes de les planificacions inicials, però gràcies a un treball espectacular del realitzador, Sergi Martin, les diferencies són imperceptibles. Martin de Morris produccions treballa novament en aquest producte amb Toni Orensanz i Joana Zapata que han estat a la cura del guió. Aquest és el mateix equip que amb un altre documental de TAC 12, 15 de Enero, va guanyar el premi Mañé i Flaquer 2019.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: