Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Castell del Cambrer de Reus oferirà un concert de jazz cada mes

La iniciativa Reus Jazz Cava proposa una programació musical estable a la ciutat

Una imatge de la roda de premsa al Castell del Cambrer Una imatge de la roda de premsa al Castell del Cambrer ALBA CARTANYÀ
Cultura Reus Digital
Divendres, 09 abril 2021 07:59

El tercer dijous de cada mes, de dos quarts de 8 a dos quarts de 10 de la nit, el Castell del Cambrer s'omplirà de jazz. Es tracta de la iniciativa Reus Jazz Cava, que impulsa l'Institut Municipal Reus Cultura, conjuntament amb el pianista i compositor Lluís Capdevila, amb la voluntat d'oferir concerts de jazz durant tot l'any. La reserva d'entrades ja es pot efectuar des d'avui mateix, i la primera actuació serà el pròxim dijous 15 d'abril a càrrec del trio format per Lluís Capdevila, Petros Klampanis i Luca Santaniello.

En una roda de premsa, el regidor de Cultura, Daniel Recasens, ha presentat aquesta "altra pota que s'afegeix a la programació estable de la ciutat". Ha explicat que, a causa de la pandèmia, començarà en un format "més de concert", però que la voluntat és apropar-se a una "jam session" per tal de crear "un espai de música en viu i de creació".

La programació

La programació s’inaugura el 15 d'abril amb un concert del director artístic amb seu trio internacional: Petros Klampanis (contrabaix) i Luca Santaniello (bateria). Continuarà durant els següents mesos amb músics com Joana Cebolla, Ignasi González, Roger Gutiérrez, Gianni Gagliardi, Esteve Pi, Marc Cuevas, Genís Bagès, Joan Motera o Carlos Falanga, entre molts d’altres. Capdevila tindrà un paper actiu al piano durant l’arrencada i anirà canviant els músics a cada concert. A mesura que la proposta es consolidi hi programarà seccions rítmiques dirigides per pianistes, guitarristes i altres músics reconeguts de l’escena local i del país.

Les entrades es poden adquirir a partir de la tarda d'avui dijous 8 d'abril en aquest enllaç.

Reus com a referent de la música jazz

La capital del Baix Camp ha estat un "referent de la música jazz durant els darrers quaranta anys", ha remarcat el regidor. Amb el suport de l'Ajuntament i un públic que omplia els teatres Fortuny i Bartrina, fins i tot ha arribat a gaudir d’un festival internacional de jazz propi. Lluís Capdevila ha explicat que "l’empremta del jazz a Reus és encara un símbol arrelat a la ciutat. No obstant, l’absència d’un dels seus principals impulsors, Jaume Juan Magrinyà, suposà un daltabaix per a l’Associació Amics del Jazz de Reus que ell havia presidit". Anys més tard arribà el final del seu Keyboard Jazz Lounge, on s’hi havien fet les conegudes jam-sessions mensuals on músics d’arreu, també locals, feien enlairar l’ambient musical. Des d’aleshores, una parròquia fidel a aquesta música havia quedat òrfena d’aquesta proposta cultural.

Per això neix Reus Jazz Cava, "en un escenari idoni", el Centre Cultural El Castell, on el tercer dijous de cada mes de dos quarts de 8 a dos quarts de 10 del vespre s'hi faran concerts de jazz gratuïts (amb reserva prèvia per tal de complir amb les mesures sanitàries decretades arran de la covid-19) per a tots els públics, amb la direcció artística de Lluís Capdevila, que hi ha instal·lat el seu piano de cua. La seva aposta consisteix en un concert breu (40 minuts) seguit d'una jam-session perquè hi puguin participar músics de l'escena local. No obstant, a causa del context sanitari actual, les primeres actuacions consistiran en un concert de més durada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: