Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus commemora l'Any Bofarull amb rutes, actes acadèmics i activitats lingüístiques

El programa arrencarà dimecres 14 d'abril amb una conferència inaugural sobre el conflicte identitari català

Imatge de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i els regidors presentant el programa d'actes de l'Any Bofarull 2021 Imatge de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i els regidors presentant el programa d'actes de l'Any Bofarull 2021 CEDIDA A L'ACN
Cultura ACN
Dimarts, 06 abril 2021 16:15

La ciutat de Reus té a punt els actes per commemorar enguany l'Any Bofarull. Es començaran el 14 d'abril amb una conferència inaugural del catedràtic de Filologia Catalana de la URV, Jordi Ginebra i Serrabou, titulada "Antoni de Bofarull: Renaixença i conflicte identitari a la Catalunya contemporània". Al mes de maig s'editarà un tríptic sobre la bibliografia de l'escriptor i advocat que es podrà consultar a totes les biblioteques de la ciutat i al Centre de Lectura. Durant l'estiu s'han programat activitats lingüístiques i rutes culturals per diversos indrets reusencs i a la tardor es faran actes acadèmics i exposicions temporals sobre els manuscrits del fons documental i les obres impreses d'Antoni de Bofarull.

Dins l'Any Bofarull 2021 de Reus, es presentarà, encara sense data concreta, la reedició anotada de l'obra 'Costums que's perden y records que fugen (Reus de 1820 á 1840)', editada per primera vegada el 1880. També s'ha avançat que el 3 de novembre es descobrirà la placa commemorativa del bicentenari del naixement a Reus d'Antoni de Bofarull, a la façana de l'edifici número 37 del carrer de Monterols, on va nàixer l'any 1821.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha destacat que "commemorar una efemèride o una personalitat" a la ciutat és una oportunitat "de recuperar-la en la memòria col·lectiva" i "de treballar conjuntament amb veïns i entitats, perquè aquests projectes esdevenen grans quan compten amb la suma de la feina i la passió de totes les persones implicades".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: