Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’escriptor Magí Sunyer i l’associació FIC-CAT, Premis Tarragonès 2020

El projecte La fàbrica de Tàbacs de Tarragona, La Tabacalera, de Sara Masalias i Ramon Gabriel, ha obtingut la XXIIa Beca d’Investigació

Els Premis Tarragonès han reconegut l’escriptor Magí Sunyer en reconeixement a la seva important trajectòria en l’àmbit de la creació literària Els Premis Tarragonès han reconegut l’escriptor Magí Sunyer en reconeixement a la seva important trajectòria en l’àmbit de la creació literària JUDIT FERNÀNDEZ / ARXIU / EL PUNT AVUI
Cultura Redacció Infocamp
Dijous, 04 Març 2021 00:21

La situació sanitària arran de la pandèmia de Covid-19 va impedir també celebrar, la passada tardor, l’acte de lliurament dels Premis Tarragonès 2020. Es tracta d’una cita cultural de referència a la comarca del Tarragonès, de caràcter anual, i que compta amb la col·laboració de Repsol.

Es preveu poder recuperar aquest acte més endavant, quan la situació sanitària així ho permeti. Amb tot, des de la corporació supramunicipal, s’ha volgut fer públics els noms de les persones i entitats guanyadores de l’edició del 2020, en cada un dels àmbits: Investigació, Creació i Difusió.

Les personalitats/entitats premiades en la passada edició van ser:

XXIIa Beca d'Investigació Lucius Licinius Sura 

El jurat va acordar concedir la beca al projecte 'La fàbrica de Tàbacs de Tarragona', La Tabacalera, un referent històric per a la indústria i l’economia a la comarca del Tarragonès i un precedent per a la Dona treballadora a la indústria, de Sara Masalias i Ramon Gabriel.

La Beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a un municipi de la comarca o en el seu conjunt, amb l’objectiu d’anar configurant la història dels nostres municipis. El premi són 2.450 € i la publicació del treball a la col·lecció 'Els llibres del Consell'.

XXè Premi de Creació Lucius Anneus Florus 

El jurat va acordar concedir aquest Premi a l’escriptor Magí Sunyer en reconeixement a la seva important trajectòria en l’àmbit de la creació literària. Sunyer s’ha dedicat a treballar en gairebé tots els gèneres, ha fet poesia, narració, crítica literària, assaig i teatre. Cal destacar el seu compromís amb el territori amb el desenvolupament de projectes d’estudi i divulgació del patrimoni literari del Camp de Tarragona.

L’objectiu d’aquest premi és fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca.

XXè Premi de Difusió Euryches

El jurat va acordar concedir aquest Premi a l’associació FIC-CAT, Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, en reconeixement a la important trajectòria de promoció i projecció de produccions audiovisuals realitzades en llengua catalana, fent possible una indústria cinematogràfica catalana. Destacar la tasca transversal del Festival amb l’impuls d’accions educatives als centres docents per tal de promoure l’aprenentatge del llenguatge audiovisual i multimèdia i consolidar un públic jove. Cal fer esment, d’una manera especial, el seu compromís i la seva implicació al territori.

L’objectiu d’aquest premi és assenyalar una personalitat o associació que hagi incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: