Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Orgue de Valls omple de música i emocions l'església de Sant Joan

L'acte de benedicció del nou instrument posa punt i final a cinc anys d'un projecte materialitzat gràcies a les aportacions de 516 padrins i padrines

L'Orgue de Valls sonant al temple de l'església de Sant Joan, davant la presència de l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i l'exalcalde, Albert Batet L'Orgue de Valls sonant al temple de l'església de Sant Joan, davant la presència de l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i l'exalcalde, Albert Batet ORGUE DE VALLS
Cultura Redacció Infocamp
Diumenge, 31 Gener 2021 14:05

Tarda molt especial la que es va viure ahir dissabte 30 de gener a l'església parroquial de Sant Joan de Valls. Després de cinc anys del projecte de recuperació i tres anys de la campanya d'apadrinaments, l'Orgue de Valls va ser beneit en un acte molt emotiu. 

El nou instrument va sonar per primera vegada davant la ciutadania i va omplir de música tota la nau, gràcies a l’organista Josep Mateu i just davant la Mare de Déu de la Candela. Durant l’acte també hi va participar Núria Besora a la veu. El nou orgue va sonar al temple coincidint amb la primera Novena de la Mare de Déu de la Candela de Valls, que s'iniciava ahir. Entre les peces que es van interpretar, cal citar el 'Veni creator spiritus' i el 'Virolai'.

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, acompanyada de l'exalcalde Albert Batet i del regidor de Cultura, Marc Ayala, van ser algunes de les personalitats que van assistir a l'acte de benedicció i estrena del nou instrument, que participarà del conjunt d'actes amb motiu de la festivitat de la Mare de Déu de la Candela.

Aspecte de l'església parroquial de Sant Joan durant l'acte de benedicció de l'Orgue de Valls: 

acte benedicció Orgue de Valls vertical

Més de 500 padrines i padrins

L'Orgue de Valls ha superat amb escreix els 500 padrins i padrines, un objectiu fixat per part de la Comissió ciutadana ara fa només unes setmanes. Ho van explicar dijous passat els integrants de la mateixa, en una roda de premsa de balanç i comiat a l’interior de la nau de l’arxiprestal de Sant Joan, que va servir també per actualitzar les dades de la campanya i posar punt i final a uns treballs que han durat més de cinc anys.

La Comissió ciutadana vol agrair "la suma d’esforços feta per tothom qui ha volgut participar del projecte, així com tots els suports rebuts". 

L’orgue de Valls en dades

L'Orgue

Alçada - 14,66 m
Amplada – 4,92m
Profunditat – 5,20 m (arribarà a més de 6 metres)
Pes aproximat– 13,3 tones
Tubs actuals – 1.286 (està preparat per arribar a tenir 2.504)
Tub més petit- 10 mm part sonora + 180 mm el peu - total de 190 mm
Tub més gran – 490 cm la part sonora + 90 cm de peu – total 580 cm
Orgue amb tres teclats i pedaler
Té 22 registres (en pot arribar a tenir 43)

Col·laboracions

Padrins i padrines: 516
Entitats: 37
Empreses: 36
Particulars: 443
Anònims: 6

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: