Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

'El Vi Fa Sang' de l'Espluga suspèn l'edició del 2021 i anuncia un reformulació del festival

El Festival de Novel·la Criminal en Català s'obrirà a nous gèneres i aproparà aquest esdeveniment a la ciutadania del municipi de la Conca

Imatge d'arxiu de la cinquena edició del festival de novel·la criminal en català 'El Vi fa Sang', a l'Espluga de Francolí Imatge d'arxiu de la cinquena edició del festival de novel·la criminal en català 'El Vi fa Sang', a l'Espluga de Francolí JOFRE MAYORAL / EFMR
Cultura Redacció Infocamp
Dilluns, 25 Gener 2021 21:14

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, juntament amb els impulsors del festival i representants d’entitats implicades en el Festival de Novel·la Criminal en Català 'El Vi fa Sang' en proposen una reformulació. La decisió ve motivada per la necessitat de buscar un nou enfoc en aquest esdeveniment que l’any 2020 es va haver d’anul·lar per la pandèmia de la Covid-19. Davant la situació incerta pel que fa a l’organització de festivals d’aquestes característiques per aquest 2021, l’organització va decidir que era un bon moment per replantejar el futur d’aquest acte. Així doncs, no hi haurà edició d'aquest 2021 i la reformulació que es planteja serà per al 2022.

Obrir-se a nous gèneres i implicar la ciutadania de l'Espluga

D’entrada es proposa mantenir un acte vinculat amb la literatura sense que estigui centrada en la novel·la criminal, sinó que abarqui un ventall més ampli en el marc de la literatura en català, per així poder ampliar el públic i la diversitat d’actes en el marc del projecte. Un dels objectius de la reformulació també serà poder apropar aquest esdeveniment a la ciutadania de l’Espluga de Francolí vinculant-lo amb els diversos agents que treballen en l’àmbit literari, foment de la lectura, etc. També l’interès que pugui tenir la ciutadania local i del territori en bastir un projecte singular en l'àmbit de la literatura a nivell de país.

La reformulació d’aquest festival segueix comptant amb el recolzament del Museu de la Vida Rural (MVR), institució implicada activament en aquest acte i també amb l’actual comissari, l’escriptor Salvador Balcells, qui ja ha comunicat que no seguirà com a comissari del nou projecte però sí com a col·laborador.

L’Espluga de Francolí acull 'El Vi Fa Sang' des de l’any 2015 i fins ara el festival havia anat canviant de dates però sempre s’havia ubicat en un cap de setmana dels mesos de març, abril o maig. L’any 2020 es va decidir aplaçar la que havia de ser la 6a edició del festival per les limitacions de la Covid-19.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: