Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Vendrell tanca la Capitalitat Cultural amb l’exposició 'El Vendrell, l’època daurada'

Es clourà oficialment aquest dissabte 19 de desembre, amb la inauguració de la mostra 'El Vendrell, l’època daurada Casals, Fenosa, Guimerà i Nin'

Presentació de l'adaptació de l'exposició 'El Vendrell, l’època daurada Casals, Fenosa, Guimerà i Nin' Presentació de l'adaptació de l'exposició 'El Vendrell, l’època daurada Casals, Fenosa, Guimerà i Nin' AJUNTAMENT DEL VENDRELL
Cultura Redacció Infocamp
Divendres, 18 Desembre 2020 12:09

El proper dissabte 19 de novembre el Vendrell clourà oficialment l’any de la seva capitalitat oficialitzant el traspàs de la distinció a la ciutat de Tortosa, que l’ostentarà durant l’any 2021. El relleu es farà efectiu, a la tarda, en el transcurs d’un acte institucional a l’Auditori del Tívoli.

Després d’aquest acte protocol·lari, es durà a terme la inauguració de l’adaptació de l’exposició 'El Vendrell. L’època daurada: Casals, Fenosa, Guimerà i Nin' al Centre cívic l’Estació. Una mostra que es va exposar al Palau Robert de Barcelona del 29 de juliol al 4 d’octubre, a la Sala 1 i al Jardí del Palau Robert, organitzada per la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, i l’Ajuntament del Vendrell, amb motiu de la Capitalitat Cultural del 2020. L’exposició centra l’atenció en aquests quatre personatges i en els valors que representen de creativitat, internacionalitat i compromís amb la societat del seu temps, la pau i la llibertat.

Ara, amb la voluntat d’apropar la mostra als vendrellencs i vendrellenques i tancar l’any de la Capitalitat, l’Ajuntament del Vendrell s’ha fet càrrec de gestionar-ne una adaptació al Centre cívic l’Estació. Mentre que a l’exposició de Barcelona hi havia dos espais, les sales del Palau i el jardí, on s'ubicava la figura d’Andreu Nin, amb un format molt diferent, a l’exposició del Vendrell s'ha inserit Nin al recorregut, amb el mateix format que la resta, fent un gran esforç de síntesi i de disseny gràfic.

L’exposició té com a comissari el director de la Fundació Apel·les Fenosa, Josep Miquel Garcia i compta també amb una comissió assessora que ha coordinat cadascun dels espais dedicats als quatre personatges. Uns espais que mostren les cases d’aquests prohoms, autoretrats de la seva sensibilitat humana i creativa i de l’acollida que varen donar a intel·lectuals de l’època.

                                              El comissari de l'exposició, Josep Miquel Garcia: 

Josep Miquel Garcia època daurada El Vendrell

La comissió assessora està formada per la directora del Museu Pau Casals, Núria Ballester, que ha treballat en l’àmbit dedicat al violoncel·lista i director d’orquestra; el propi comissari Josep Miquel Garcia, que és el responsable de la presentació que es fa d’Apel·les Fenosa; la directora de la Casa Museu Àngel Guimerà, Àngels Santacana, que ha fet la proposta per a l’espai del dramaturg i poeta, i l’historiador Ernest Benito, que ha tingut cura de la figura d’Andreu Nin.

El dibuixant, il·lustrador i ninotaire Lluís Juste de Nin, traspassat al mes maig d’aquest any, va col·laborar amb Ernest Benito en la part de l’exposició dedicada al periodista, traductor, sindicalista i dirigent del POUM Andreu Nin, amb el qual compartia nom i parentesc. Un plafó en l’àmbit dedicat a Andreu Nin recorda la figura de Lluís de Juste.

Com a novetat, cal dir que amb motiu de la inauguració de l’exposició 'El Vendrell, l’època daurada Casals, Fenosa, Guimerà i Nin' al Vendrell, s’ha editat un llibre-catàleg, amb el què es vol contribuir a donar més difusió dels quatre personatges; les seves cases, que ara preserven la  seva memòria i el seu llegats en format museogràfic, i alhora posar de relleu el paper referencial del Vendrell com a paisatge clau en la intel·lectualitat del seu temps.

L’exposició es podrà visitar al Centre cívic l’Estació fins el 30 de maig del 2021.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: