Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La pel·lícula 'A media voz' guanya el premi Ciutat de Reus del Memorimage 2020

La guanyadora del premi Cinema-Rescat i del Premi del públic ha estat 'La vuelta de San Perón', que recupera un film en 16mm trobat 30 anys després

'A media voz' de Heidi Hassan i Patricia Pérez Fernández ha guanyat el Premi Ciutat de Reus 'A media voz' de Heidi Hassan i Patricia Pérez Fernández ha guanyat el Premi Ciutat de Reus MEMORIMAGE
Cultura Redacció Infocamp
Diumenge, 29 Novembre 2020 23:28

La 15a edició de Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus, ha entregat aquest vespre els Premis Memorimage 2020 en una cerimònia de cloenda que s’ha emès en streaming.

'A media voz' de Heidi Hassan i Patricia Pérez Fernández ha guanyat el Premi Ciutat de Reus. El jurat, que conformen Esteve Giralt, Eloide Mellado, i Núria Arüna, han destacat la capacitat d’aprofundir a l’entorn de la memòria individual i col·lectiva d’una generació de cineastes cubanes emigrades del seu país, fent-ho amb un llenguatge audiovisual molt ric i original. El jurat ha volgut valorar com la obra explica amb gran qualitat cinematogràfica una relació pràcticament epistolar feta amb filmacions de la vida quotidiana que reflexionen sobre la mirada, la migració, els codis o l’amistat. La pel·lícula ens explica una emotiva historia sobre la nostàlgia i l’amistat, les arrels i l’exili que reflecteix el desassossec de tota una generació.

Premi Cinema-Rescat i Premi del Públic

Per altra banda, el Premi Cinema-Rescat ha estat per 'La vuelta de San Perón' de Carlos Müller, la pel·lícula ha rebut també el Premi del Públic, patrocinat per Rabassa i consistent en 300€ per la director. La pel·lícula explica la història al voltant d’una cinta 16mm trobada en una caixa de pizza a l’Argentina. El jurat del Premi Cinema Rescat, format per Marçal Mora, Jan Baca i Encarnació Soler han destacat quant d’important és la col·laboració entre les persones que intervenen en la recuperació d’un film amb la investigació, la difusió i la participació de la societat en identificar-lo i com la pel·lícula ho mostra d’una manera exemplar. La pel·lícula es pot recuperar a Filmin fins el proper 24 de desembre dins de la selecció Memorimage.

Premi MemoriJove

Els alumnes dels instituts participants al MemoriJove han decidit amb els seus vots atorgar el Premi MemoriJove a 'La batalla per les xarxes' de David Fontseca, una reflexió sobre el poder de les xarxes socials i les fake news en els moviments socials més importants.

Memorimage clourà aquesta nit amb més de 2.600 espectadors, una xifra que anirà creixent fins el dia 24 de desembre ja que el públic podrà seguir veient una selecció de pel·lícules a Filmin. 'La vuelta de San Perón', (guanyadora del Premi del públic i del Premi Cinema-Rescat), 'El abogado', 'El hombre que pudo salvar la vida de Michael Jackson' i 'Los Glosters' estaran disponibles per a tots els subscriptors de la plataforma fins el 24 de desembre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: