Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'exposició fotogràfica sobre la Tarragona confinada rep prop de 3.000 visitants al Tinglado 1

La Creu Roja de Tarragona rep 465 euros de la venda dels catàlegs de la mostra

En aquests dos mesos, l’exposició del Tinglado 1 del Moll de Costa ha tingut una gran afluència de visitants En aquests dos mesos, l’exposició del Tinglado 1 del Moll de Costa ha tingut una gran afluència de visitants ABELARDO CASTELLET
Cultura Redacció Infocamp
Dimecres, 11 Novembre 2020 08:35

Diumenge passat va cloure l’exposició col·lectiva ‘Tarragona confinada. La ciutat amagada’, dos mesos després de la inauguració el 13 de setembre, dia que va coincidir amb els sis mesos de la data del decret de confinament de Catalunya. En aquests dos mesos, l’exposició del Tinglado 1 del Moll de Costa ha tingut una gran afluència de visitants, amb 2.912 persones.

La mostra se centrava en la mirada d’onze professionals de la fotografia que van captar les imatges de Tarragona en els passats mesos de març a juny, en la primera onada de la pandèmia. És el primer testimoni gràfic dels efectes de la covid-19 a la ciutat. I un homenatge a les persones, les famílies, els professionals i les empreses que van ser i són a primera línia prestant serveis essencials. Va fixar el record, documentar aquest període de les nostres vides per crear memòria històrica sobre el que ha significat el confinament de tota una ciutat en més d’un centenar d’imatges.

'Tarragona Confinada. La ciutat amagada' va ser també un reconeixement a les entitats que van treballar amb implicació i dedicació per fer front a una amenaça desconeguda, i el record immortalitzat de què va ser Tarragona durant els mesos de confinament.

L’itinerari fotogràfic, sota l’epígraf Homenatge, memòria i descobriment, tenia la intenció de crear la memòria gràfica durant la pandèmia amb les imatges d’Alba Rodríguez, Cristina Serra, Montse Riera, David Oliete, Fabián Acidres, Laia Solanellas, Adrià Borràs, Àngel Ullate, Rubén Perdomo i Gerard Boyer, i l’assessorament i coordinació de Pep Escoda qui, a més, hi va participar.

Amb l’objectiu de fixar en el record aquesta memòria gràfica, el Port de Tarragona va posar a la venda el catàleg de l’exposició i ha recaptat 465 euros, que s’han lliurat íntegrament a la Creu Roja de Tarragona per combatre els efectes de la covid-19.

I també des del Port de Tarragona s’ha volgut retre homenatge a les persones que han prestat serveis essencials a la ciutadania i va plantat un xiprer, el dia de la inauguració, davant del Tinglado 1, en record d’aquest període. La placa que acompanya l’arbre diu “Per grans que siguin les inclemències, les arrels ben clavades en la nostra terra sempre troben la força per superar-les i enlairar-se amb fermesa”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: